Συντήρηση και επισκευή της επαρχιακής οδού Χούνης-Κλημεντίου-Καισαρίου-Βελίνας, - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Συντήρηση και επισκευή της επαρχιακής οδού Χούνης-Κλημεντίου-Καισαρίου-Βελίνας,


-Τον Μάρτιο του 2017 με μεγάλη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Περιφέρειας  Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για έγκριση του ποσού των [500.000] ευρώ, για συντήρηση και επισκευή του επαρχιακού δρόμου ΧΟΥΝΙ-ΚΛΗΜΕΝΤΙ-ΚΑΙΣΑΡΙ-ΒΕΛΙΝΑ.

-Με τη πολύ σωστή  αυτή απόφαση, θα ικανοποιείτο  ένα πολύ μεγάλο αίτημα των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Κλημεντίου, Καισαρίου και Βελίνας  και φυσικά των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.


-Μάλιστα εγώ προσωπικά και  οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Κλημεντίου, Καισαρίου και Βελίνας, ευχαριστήσαμε δημόσια το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες,  για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, για την συντήρηση και επισκευή του δρόμου.


-Περιττό να υπογραμμίσω εδώ το θέμα της πλήρης εγκατάλειψης σε όλα τα επίπεδα,  από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, όλων των Τοπικών Κοινοτήτων και της μεγάλης απαξίωσης  των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων.

-Παρότι πέρασαν περίπου  δύο [2] χρόνια, καμία ενέργεια δεν έγινε για την συντήρηση και επισκευή του προαναφερόμενου επαρχιακού δρόμου, με αποτέλεσμα, από το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής του οδοστρώματος,  να δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των επιβαινόντων οδηγών και επιβατών.

-Δυστυχώς τα αποτελέσματα  της εγκατάλειψης του προαναφερόμενου επαρχιακού δρόμου τα ζήσαμε το πρωινές ώρες της  29-1-2019, όταν Λεωφορείο του ΚΤΕΛ με [30] περίπου επιβάτες, μεταξύ των οποίων και μαθητές, λόγω του παγετού και  της κακής συντήρησης του δρόμου, εξετράπη της οδού, χωρίς ευτυχώς να προκύψουν τραυματισμοί επιβατών.


-Τα ζητήματα της επισκευής και συντήρησης όλων των δρόμων-επαρχιακών, δημοτικών και αγροτικών- είναι πολύ σοβαρά και ανάλογα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τον Δήμο Σικυωνίων και την Περιφέρεια.


-Στην προκειμένη περίπτωση οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και τα Τ.Σ.  περιμένουν, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας, για τη διάθεση του ποσού των [500.000] ευρώ, όπως είχε προγραμματισθεί.

                                                                                                          ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad