Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές και είναι πλέον επίσημο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές και είναι πλέον επίσημο


Νέα έρευνα η οποία και δημοσιεύτηκε πρόσφατα μας επιβεβαιώνει το γνωστό στερεότυπο που όλοι γνωρίζαμε ήδη. Ότι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτό προκύπτει από το ότι οι άνδρες θεωρούν τις ξανθές «σημαντικά» νεότερες και με υγιέστερη όψη από τις μελαχρινές. Και, επίσης ότι  θεωρούν τις ξανθές περισσότερο διαθέσιμες ερωτικά.

Ωστόσο, ενώ οι ξανθές συγκεντρώνουν τις ανδρικές προτιμήσεις για τα ραντεβού τους, οι καστανές έχουν το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τον γάμο, καθώς θεωρείται ότι είναι καλύτερες για οικογένεια.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Social Psychology, οι ξανθές παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα ως σερβιτόρες σε εστιατόρια και είναι πιθανότερο να τους προσφερθεί βοήθεια από τους άνδρες. Ψυχολόγοι έδειξαν στους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα φωτογραφίες από υπολογιστή στις οποίες εικονίζονται ξανθές, καστανές και μελαχρινές γυναίκες. Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες, έκριναν τις γυναίκες με τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά ως πιο ελκυστικές και θεώρησαν ευκολότερο να συνάψουν σχέση μαζί τους συγκριτικά με εκείνες με μαύρα μαλλιά. Η διαφορά ήταν μικρή μεταξύ των ξανθών και των καστανών ως προς αυτά τα κριτήρια.

Ωστόσο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που οι άνδρες παρατήρησαν στις φωτογραφίες των γυναικών μόνο το πρόσωπό τους, έκριναν ως σημαντικά νεότερες και υγιέστερες τις ξανθές σε σχέση με τις καστανές. Επίσης, χαρακτήρισαν περισσότερο διαθέσιμες ερωτικά τις ξανθές, κάτι που σύμφωνα με τους ψυχολόγους υποδηλώνει ότι θα τις προτιμούσαν για να βγουν ραντεβού, ενώ θα προτιμούσαν μια καστανή ή μελαχρινή για μητέρα του παιδιού τους.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες με μακριά (ξανθά) μαλλιά θεωρούνται λιγότερο υγιείς και ελκυστικές, ενώ εκείνες με μεσαίου μήκους  είναι πιο ελκυστικές στο να συνάψει κάποιος σχέση μαζί τους.

Ωστόσο όπως αποφάνθηκαν οι ψυχολόγοι, οι συγκεκριμένες προτιμήσεις  των ανδρών για το αν μια γυναίκα είναι επιθυμητή πιθανόν να επηρεάστηκαν ανά τις δεκαετίες καθώς οι ξανθές έχουν προβληθεί περισσότερο από τα media.

ΠΗΓΗ:marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad