10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν διαλέγετε νυφικό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν διαλέγετε νυφικό


Oλα όσα πρέπει να προσέξετε για να πετύχετε τη γαμήλια εμφάνιση που ονειρεύεστε

Η επιλογή γαμήλιου φορέματος μπορεί να μην είναι πάντα τόσο λαμπερή όσο ο σκοπός για τον οποίο προορίζεται με πολλές νύφες να τείνουν να κάνουν κάποια κοινά λάθη που εμποδίζουν τη διαδικασία του να βρουν το τέλειο νυφικό. Μερικά λάθη είναι μικρά (συμβουλή εμπειρογνωμόνων: αφήστε το μαύρο δαντελένιο σας εσώρουχο στο σπίτι σας και επιλέξτε ένα nude σετ για να δοκιμάσετε νυφικά), ενώ άλλα μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια για τη διαδικασία εύρεσης του φόρεματος.

Εδώ, θα βρείτε όλα αυτά που πρέπει να προσέξετε και να αποφύγετε όσο επιλέγετε το γαμήλιο φόρεμά σας- και αυτά που πιθανότατα θα κάνουν τους φίλους και γνωστούς σας να μουρμουρίζουν ότι η εμφάνισή σας είναι “άσχημη”, “βαρετή” ή “αδιάφορη . ”



1.Μην ξεκινήσετε την έρευνα ούτε πολύ αργά ούτε πολύ νωρίς.
Στην ιδανική περίπτωση, οι νύφες πρέπει να αρχίσουν να τη διαδικασία επιλογής του ρούχου τους 10 μήνες πριν από την ημερομηνία του γάμου και να κάνουν τις παραγγελίες τους το αργότερο 6-7 μήνες πριν. Τα νυφικά είναι made-to-order, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία δημιουργίας τους δεν ξεκινάει μέχρι να ληφθούν οι μετρήσεις σας, πριν γίνει η παραγγελία του υφάσματος και η προκαταβολή καταβληθεί.

Από την άλλη πλευρά, αποφύγετε να το αγοράσετε πολύ σύντομα. Βλέποντας πολλά φορέματα, πολύ νωρίτερα θα θολώσει η κρίση σας καθώς καινούρια κομμάτια θα μπαίνουν στο κατάστημα όσο πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου σας. Τα νυφικά φορέματα κυκλοφορούν εποχιακά, τον Οκτώβριο και τον Απρίλιο, και εμφανίζονται στους αγοραστές ένα χρόνο πριν γίνουν διαθέσιμα στα καταστήματα. Ενώ είναι πάντα εύκολο να ρίξετε μια ματιά σε προηγούμενες σεζόν όταν ψωνίζετε νυφικό, είναι επίσης σημαντικό να είστε υπομονετικές όταν προγραμματίζετε κάτι για καιρό αργότερα για να αποφύγετε την αναποφασιστικότητα ή (ακόμα χειρότερα) το να αλλάξετε γνώμη.



2. Μην συμβουλευτείτε πολλούς ανθρώπους παράλληλα

Είμαστε σίγουρες ότι οι φίλοι σας είναι υπέροχοι, αλλά κρατήστε το πλήρωμά σας μικρό και οικείο όταν ψωνίζετε το νυφικό. Αποφύγετε το συνωστισμό αφού ακόμα και μια μικρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε εσάς και κάποιον που αγαπάτε μπορεί να καταστρέψει τον θετικό τόνο ενός νυφικού ραντεβού.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για τους ανθρώπους στη ζωή σας. Ποιος σας εμπνέει και ποιος σας κάνει να νιώθετε ανασφαλής; Προσκαλέστε όσους σας αγαπούν αρκετά για να σας πουν την αλήθεια χωρίς να σας ενοχλούν και πάρτε μαζί όποιον νομίζετε ότι καταλαβαίνει το προσωπικό σας στυλ, έχει καλό γούστο και μπορεί να είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα στη διαδικασία – ακόμα κι αν αυτό το άτομο δεν είναι ο καλύτερος φίλος σας, η μητέρα, η γιαγιά ή η μελλοντική πεθερά σας.

Εάν εσείς και ένα μέλος της οικογένειας (ας πούμε, η μητέρα σας) έχετε μια περίπλοκη σχέση, ίσως είναι καλύτερο να την αφήσετε στο σπίτι. Αφού έχετε εντοπίσει αυτό που ψάχνετε, καλέστε την μαζί για μια σημαντική στιγμή, όπως το τελευταίο σας fitting. To να ξεκινήσετε την επιλογή μόνη ή να προσλάβετε έναν στιλίστα εάν αισθάνεστε πραγματικά χαμένες, είναι επίσης μια καλή κίνηση.



3. Μην δώσετε στους αγαπημένους σας ανθρώπους πάρα πολλή δύναμη.
Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά αυτό είναι το δικό σας φόρεμά, οπότε θα πρέπει να έχετε τον τελικό λόγο σχετικά με την εμφάνιση, την αίσθηση και το στυλ του. Στα ραντεβού σας θυμηθείτε ότι τα άτομα που επιλέξατε να φέρει μαζί σας είναι εκεί για να στηρίξουν την απόφασή σας και να σας βοηθήσουν στη διαδικασία, και όχι να σας δυσκολέψουν. Ρωτήστε τον εαυτό σας πώς αισθάνεστε πριν ρωτήσετε τη γνώμη τους. Το αν αρέσει ή όχι στους άλλους θα πρέπει να έρχεται 2ο . Όταν μια γνώμη έρχεται σε αντίθεση με τη δική σας, αναρωτηθείτε σε ποιον έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη. Να είστε προσεκτικές με εκείνους που λένε τη γνώμη τους πολύ γρήγορα. Οσοι μιλούν σχεδόν αμέσως και πριν σας ακούσουν μπορεί να προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά οι ισχυρότερες φωνές τους μπορεί να μπερδεύουν και να θολώνουν την κρίση σας.



4. Παραμείνετε ρεαλιστικές με τον προϋπολογισμό σας.
Πηγαίνετε στα ραντεβού με σχέδιο: να παραμείνετε εντός budget. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε ευέλικτες σχετικά με το ποσό που είστε διατεθειμένες να ξοδέψετε, αλλά έχοντας κατά νου ένα maximum ποσό, θα διατηρήσετε τον συνολικό προϋπολογισμό του γάμου σας υπό έλεγχο. Εξακολουθείτε να μην είστε σίγουρες για το ποσό που πρέπει να επενδύσετε; Ρωτήστε τον εαυτό σας τι τιμή θα μετατρέψει το “φόρεμα των ονείρων σας” σε ένα φόρεμα που δεν είναι για σας.

Θυμηθείτε ότι η τιμή στο φόρεμά σας δεν περιλαμβάνει αξεσουάρ, οποιαδήποτε εμφάνιση μετά το γάμο (αν επιλέξετε να αλλάξετε), το πέπλο σας ή το (μετά το γάμο) στεγνό καθάρισμα και συντήρηση του ρούχου. Κρατήστε όλα αυτά τα άλλα έξοδα κατά νου όταν αποφασίζετε τι είστε άνετες να ξοδέψετε σε ένα νυφικό.

5. Αγορές με κίνητρο
Αν αποφασίσετε να χάσετε βάρος πριν από το γάμο σας, επικροτούμε εσάς και την πειθαρχία σας – αλλά το να αγοράσετες ένα φόρεμα με βάση το πώς νομίζετε ότι θα είναι το μελλοντικό σώμα σας είναι λάθος. Οποιοσδήποτε σύμβουλος που κάνει τη δουλειά του σωστά δεν θα σας παραγγείλει ένα μέγεθος κάτω με βάση την υπόσχεσή σας να αδυνατίσετε και δεν πρέπει να καν να το διαπραγματευτείτε.

6. Μην είστε ούτε υπερβολικά ανοιχτόμυαλες, ούτε στενόμυαλες
Αν αγαπάτε τη μόδα ή έχετε κάνει την έρευνά σας  μπορείτε πολύ καλά να ξέρετε τι θέλετε – αλλά η επιλεγμένη σιλουέτα μπορεί να μην δείχνει στο σώμα σας όπως στου μοντέλου που την είδατε φορεμένη. Ή ίσως έχετε ένα στυλ στο μυαλό σας, μια νοητή εικόνα του νυφικού των ονείρων σας που μπορεί να μην υπάρχει ακριβώς όπως το φανταστήκατε. Από την άλλη μεριά, το να ξεκινήσετε με μηδενική ιδέα για το τι θέλετε θα δυσκολέψει το στόχο σας να βρείτε το τέλειο φόρεμα.

Προσπαθήστε να μπείτε στη διαδικασία επιλογής με ανοιχτό μυαλό, αλλά όχι υπερβολικά. Έχετε απαντήσεις στις βασικές ερωτήσεις που θα σας τεθούν: σας αρέσει μια ογκώδης φούστα; Σας αρέσει η δαντέλα; Πώς αισθάνεστε για τα στράπλες στυλ; Ή τα μανίκια; Βασικές περιγραφές σιλουέτας, η εποχή του χρόνου και η αίσθηση του γάμου θα βοηθήσουν τον σύμβουλό σας να σας προτείνει τα καλύτερα στυλ.



7. Λάβετε υπόψιν τους εξωτερικούς παράγοντες
Πού και ποιά εποχή του χρόνου παντρεύεστε; Τι συνήθως σας κάνει να νιώθετε άνετα σε μια επίσημη περίσταση; Απαντώντας στον εαυτό σας όλες αυτές τις ερωτήσεις, θα έχετε ένα πλαίσιο για το πως μπορεί να μοιάζει το φόρεμά σας – και επομένως κάποιες οδηγίες σχετικά με τη σιλουέτα και το στυλ. Θα παντρευτείτε σε έναν μεγάλο ναό στην πόλη; Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ένα μακρύτερο πέπλο και μια πιο ογκώδη φούστα για να γεμίσετε έναν τόσο μεγάλο χώρο.

Σχεδιάζετε έναν πιο ρουστίκ γάμο σε έναν αχυρώνα, αμπέλι ή εκτός πόλης; Ίσως ένα στυλ με δαντέλα ή τούλι να ταιριάζει με το σκηνικό του γάμου σας. Εξετάστε τις φωτογραφικές στιγμές που θα δημιουργήσετε εκείνη την ημέρα. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας – το “φόρεμα των ονείρων σας” που είχατε κατά νου ενδέχεται να μην ταιριάζει πλήρως στην αισθητική του γάμου που σχεδιάζετε.



8. Εάν δεν μπορείτε να χειριστείτε την custom-made διαδικασία, μην το κάνετε
Για  μια custom δημιουργία η διαδικασία συνήθως είναι η εξής: Πρώτον, αποφασίζετε ότι είστε πρόθυμες να συνεργαστείτε με έναν σχεδιαστή που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σας. Στη συνέχεια, θα συναντήσετε τον εν λόγω σχεδιαστή και θα συζητήσετε τον προϋπολογισμό σας, και το επιθυμητό στυλ του νυφικού.

Ο σχεδιαστής σκιτσάρει στη συνέχεια για εσάς (που μπορεί να χρειαστούν πολλαπλές προσπάθειες), προσφέρει ιδέες από ύφασμα και μόλις ληφθούν οι αποφάσεις, δημιουργείται ένα ρούχο σαν μια μακέτα του νυφικού σας, την οποία εσείς και ο σχεδιαστής προσαρμόζετε. Μόνο όταν η μακέτα είναι τελειοποιημένη και έχει εγκριθεί, θα κοπεί το ύφασμα και θα ραφτεί ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν αρκετές πρόβες μέχρι να καταλήξετε με στο φόρεμα των ονείρων σας.



Η διαδικασία είναι μακρά, επαναλαμβανόμενη και απαιτεί όραμα, υπομονή και την κατανόηση ότι είναι πιθανό να μην δείτε την ολοκληρωμένη γαμήλια εμφάνισή σας λίγο πριν ημερομηνία του γάμου σας. Αν δεν μπορείτε να χειριστείτε αυτό το επίπεδο αβεβαιότητας και να εμπιστευτείτε ολόψυχα τον σχεδιαστή που έχετε επιλέξει να συνεργαστείτε καλύτερα να το παραλείψετε. Νύφες με οποιαδήποτε δόση αμφιβολίας, αναποφασιστικότητας, ή αβεβαιότητας δεν είναι κατάλληλες για custom δημιουργίες.

9. Μην αγοράσετε τα πάντα ταυτόχρονα.

Όταν αγοράζετε γαμήλιο ρούχο σας, ο νυφικός σύμβουλος συχνά συνδυάζει το look που επιλέγετε με ένα πέπλο για να σας βοηθήσει να οραματιστείτε την εμφάνιση (και για να κάνει άλλη μια πώληση). Μπορεί ακόμη και να φέρει μερικά επιπλέον κοσμήματα, αξεσουάρ για τα μαλλιά ή ένα ζευγάρι παπούτσια για να σας δώσει μια πραγματική εικόνα για το πώς θα μπορούσατε να δείχνετε εκείνη την ημέρα. ΜΗΝ αγοράσετε αυτά τα πράγματα, τουλάχιστον όχι αμέσως.

Πιθανότατα τα αξεσουάρ που σας έδωσαν στο ραντεβού δεν είναι ακριβώς σωστά για το look σας και θα πρέπει να εστιάσετε στη σωστή παραγγελία του φορέματός σας. Πρόκειται να κάνετε μία από τις μεγαλύτερες αγορές μόδας της ζωής σας, οπότε αφήστε τα υπόλοιπα για αργότερα. Θα σας αποσπάσουν την προσοχή και σας τα δείχνουν μόνο με την ελπίδα ότι το πέπλο και τα κρυστάλλινα αξεσουάρ θα σας κάνουν να νιώσετε περισσότερο σαν νύφη. Εμπιστευθείτε μας, μπορεί να είναι δελεαστικά, αλλά τα τυχαία αυτά αξεσουάρ μπορούν να περιμένουν.



10. Προσπαθήστε να μη δοκιμάσετε πάρα πολλά φορέματα.
Έρχεται μια στιγμή στη διαδικασία επιλογής, όπου ένας αριθμός γίνεται υπερβολικός.  Νύφες που έχουν δοκιμάσει πάρα πολλά φορέματα τείνουν να ξεχνούν εκείνα που πραγματικά λάτρεψαν ή το στυλ που θέλουν να έχει η γαμήλια εμφάνισή τους και η διαδικασία επιλογής γίνεται δύσκολη ως αποτέλεσμα.
Επιπλέον κινδυνεύετε να χάσετε τον ενθουσιασμό του να εντοπίσετε το τέλειο νυφικό για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad