Αλλαγές στον «Κλεισθένη Ι»: Στο +50% οι υποψήφιοι σύμβουλοι -40% οι γυναίκες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Αλλαγές στον «Κλεισθένη Ι»: Στο +50% οι υποψήφιοι σύμβουλοι -40% οι γυναίκες


Μεγαλύτερος έως 50% σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εδρών, προβλέπεται τελικά να είναι ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στις εκλογές του Μαΐου. Αυτό προβλέπει σχετική διάταξη του ν/σ του υπουργείο Εσωτερικών που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης είχε προαναγγείλει την αύξηση του 50% στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ωστόσο πριν λίγες ημέρες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υΠΕΣ Π. Σκουρλέτης είχε μιλήσει για +30%. Τελικώς, φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση υπερίσχυσε, τουλάχιστον επί του παρόντος, η άποψη του κ. Χαρίτση.
Παράλληλα με την ίδια διάταξη προβλέπεται ποσόστωση για τη συμμετοχή γυναικών στο 40%.
Αναλυτικά το άρθρο 52, παρ. 2:
«5. Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων πρέπει να είναι ίσος τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών του συμβουλίου της οικείας οινότητας με δυνατότητα προσαύξησης έως και πενήντα τοις εκατό (50%). Δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.
Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων από κάθε φύλο ανέρχεται σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%), τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των υποψηφίων συμβούλων του οικείου συνδυασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad