Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίας καταγγέλλει το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Κορίνθου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίας καταγγέλλει το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Κορίνθου


Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίας καταγγέλλει το προσωρινό κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κορίνθου, μάλιστα σε περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης. Η χρόνια υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό οδηγεί σε εξάντληση το προσωπικό, που με αυταπάρνηση προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του νομού μας. Αυτή η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη για την ζωή του λαού της Κορινθίας. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής υποχρηματοδότησης- απαξίωσης των δημοσίων δομών υγείας και εντάσσεται στην πολιτική της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων, που βάζουν την υγεία στη ζυγαριά του «κόστους- οφέλους», με τους δήμους και τις περιφέρειες να υλοποιούν κατά γράμμα αυτές τις κατευθύνσεις. Υπενθυμίζεται ότι επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είχαμε 15.000 λιγότερους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μόνο τον τελευταίο χρόνο υπήρξε περαιτέρω μείωση κατά 2.000 εργαζόμενους περίπου και εκκρεμούν άλλοι τόσοι το 2019. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 δεν προβλέπει ούτε ευρώ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, αντίθετα επιβάλλεται νέα περικοπή στα κρατικά κονδύλια ύψους 65 εκατομμυρίων, που έρχεται να προστεθεί στις μειώσεις κατά 24,1% (363 εκατ. ευρώ) το 2018 και κατά 22,8% το 2015. Θύματα αυτής της κατάστασης είναι βέβαια οι λαϊκές οικογένειες, που σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Απαιτούμε:

* Την άμεση στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής με μόνιμο προσωπικό και την αναβάθμισή της, ώστε να είναι ικανή να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νομού.

* Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια- αποκατάσταση με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

* Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού: ιατρών, νοσηλευτών, ανδρών νοσοκόμων, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών κ.λπ. αλλά και βοηθητικού προσωπικού.

* Καμία απόλυση εργαζομένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτου σύμβασης (ΟΑΕΔ, επικουρικών, εργολαβικών κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad