Ε.Ο.Σ. Κορίνθου: Παιδική Πεζοπορική Εξόρμηση - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ε.Ο.Σ. Κορίνθου: Παιδική Πεζοπορική Εξόρμηση


Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ελάτε να γνωρίσουμε τον τόπο μας μέσα από την πεζοπορία – ανάβαση στον Ακροκόρινθο που διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου!

«Απάτητος, με τα 574 μ. βραχώδες υψόμετρο, με τα ερείπια του ναού της Αφροδίτης στην κορυφή του απ’ όπου πρωτοκυβέρνησε ο θεός Hλιος, το βουνό με την κρυμμένη υπόγεια Πειρήνη πηγή, με τα ερείπια των Κυκλώπιων και Ενετικών πηγών του, τα ερειπωμένα τζαμιά και τις εκκλησίες, το μισοπεσμένο Φράγκικο κάστρο του Βιλλεαρδουίνου με τις υπόγειες δεξαμενές, τα αμέτρητα πηγάδια -μέσα από τα σπλάχνα ενός και μόνο έβγαλαν οι Τούρκοι 500 πουγκιά γεμάτα χρυσάφι από τους θησαυρούς του Κιαμήλ Μπέη-, με τις επάλξεις απ’ όπου καλπάζοντας πήδησε προς το θάνατο ο ανδρείος και ηρωικός Λέων Σγουρός, το ύψωμα απ’ όπου κυβέρνησε ο θρυλικός Περίανδρος, που το άγιασε ο Φτερωτός Πήγασος, το βουνό στο οποίο χάρισε το νερό του ο Αχελώος και το πάτησε ο Βελλεροφόντης, το στέμμα της Κορίνθου, παραμένει ακόμη σήμερα «άγνωστη γη» για τους Ελληνες». «Ακροκόρινθος – Μυθολογία και Ιστορία» του Δημήτρη Λαζογιώργου (Εκδόσεις Πελασγός).

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από την κρήνη του Χατζή-Μουσταφά ακολουθώντας το μονοπάτι που διάνοιξε ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου. Αποτελεί μέρος του αρχαίου δρόμου που συνέδεε τον Ακροκόρινθο με την πόλη και το λιμάνι Λεχαίου με τα Μακρά Τείχη . Η θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο είναι απολαυστική και το μονοπάτι εύκολο για μικρούς και μεγάλους. Αφού φτάσουμε στο κάστρο θα έχουμε αρκετό χρόνο να περιηγηθούμε στο εσωτερικό του για περισσότερο από μια ώρα ανάμεσα στις πολεμίστρες, τα ερειπωμένα αμυντικά έργα και τις μεσαιωνικές εκκλησίες του.

Β.Δ.: Α Ω.Π.: 3-4 ώρες.

Εξοπλισμός: Φορέστε άνετα παπούτσια και ρούχα (τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου δεν ξεχνάμε τα μπλουζάκια μας!) βάλτε την αντηλιακή σας, το χαμόγελό σας, πάρτε ένα μπουκάλι με νερό, …στραβά το καπελάκι σας (απαραιτήτως) και ξεκινάμε!!!

Αναχώρηση: 9:00 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης: 5 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716

Σπύρου Παναγιώτης 6947897811

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad