Η ισχύς εν τη ενώσει στην κορινθιακή σταφίδα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Η ισχύς εν τη ενώσει στην κορινθιακή σταφίδα


Με 140 μέλη συνεχίζει την δυναμική του πορεία ο νεοσύστατος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορινθιακής σταφίδας «Αλληλεγγύη», που εδρεύει στην Αμαλιάδα και καλύπτει παραγωγούς από τους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Κορινθίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια που σκοπό έχει την προστασία και ανάδειξη του προϊόντος επ’ ωφελεία όχι μόνο των ίδιων των παραγωγών, αλλά και των περιοχών στις οποίες παράγεται η διάσημη σταφίδα.

Ο πρώτος θετικός απολογισμός του συνεταιρισμού είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας ενδυνάμωσης του παραγόμενου προϊόντος και της βελτίωσης της ποιότητάς του, που οδηγεί στην καλύτερη διαπραγμάτευση της τιμής του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο συνεταιρισμός παρέλαβε και πούλησε προϊόντα των μελών – παραγωγών του, με εκκαθάριση τιμής €1,95/kg και εξόφληση μετρητοίς.

Σημαντική είναι επίσης η συμμετοχή του συνεταιρισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2019 – 2021, με έγκριση για τις δράσεις του συνεταιρισμού ποσού της τάξεως των 163.064 ευρώ. Μέσω του προγράμματος επιτυγχάνεται η μείωση του κοστολογίου καλλιέργειας και κατ’ επέκταση η προστασία του εισοδήματος των παραγωγών.
Όσοι παραγωγοί επιθυμούν να εγγραφούν στον αγροτικό συνεταιρισμό Κορινθιακής Σταφίδας «Αλληλεγγύη» ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο τρέχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν στο συνεταιρισμό τηλέφωνο: 694 2920089 αλλά και στο e-mail alileorgp@gmail.com.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της καλλιέργειας. Προς την κατεύθυνση αυτήν, ο εκπρόσωπος της ομάδας, Γιάννης Αγριδώτης, συνοδευόμενος από μέλη του συνεταιρισμού, επισκέφτηκαν το εδαφολογικό εργαστήριο της Αμαλιάδας, το οποίο λειτουργεί από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συνδρομή και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Αμαλιάδας.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad