Χουσελάς: Η Εικονική αυτοκρατορία του δημάρχου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Χουσελάς: Η Εικονική αυτοκρατορία του δημάρχου


Σ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο δημαρχείο Κιάτου το βράδυ της Κυριακής 24 Μαρτίου απολαύσαμε ένα «βαθύ και αργό όργωμα» της συλλογικής μας αλλά και της ατομικής μας μνήμης και αντίληψης…

Η Εικονική αυτοκρατορία του δημάρχου είχε μόνο ένα στόχο : την αποικιοποίηση του φαντασιακού μας που οδηγεί στον κοινωνικό έλεγχο και στην διατήρηση υπηκόων.

Ο Αυτοκράτορας στην θέση του οδηγού και όλοι οι άλλοι συνδεδεμένοι σε μια ετεροκαθοριζόμενη και παθητική παρακολούθηση εικόνων ενός δήμου που γεννά μόνο έργα… έργα από το 2011 μέχρι το 2018, έργα σε μακέτες που θα γίνουν , έργα που οι μελέτες τους είναι έτοιμες, έργα που έχουν ωριμάσει οι συνθήκες χρηματοδότησής τους….έργα που έχουμε σκεπτεί να κάνουμε….

Λέγε – λέγε , δείξε – δείξε επί 4 ώρες όλο και κάποιοι θα μας πιστέψουν, εξάλλου η «αναγωγή των έργων» σε εικόνα έχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό , τον μαρασμό του πραγματικού… εάν συνοδεύεται και από μουσική ακόμα καλύτερα δεν ξέρεις που είσαι…. φαντάζουν όλα ονειρικά..

Βέβαια πριν την εικονική πραγματικότητα των εικόνων μεσολάβησε ο βομβαρδισμός των γνωστών Σταματοπούλειων αριθμών με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που η ευημερία τους συγκρούεται κάθε μέρα , κάθε στιγμή με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα. Για να εμπεδώσει κάποιος τους Σταματοπούλειους αριθμούς δεν έχει παρά να κάτσει μία ώρα μπροστά από τον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων του δήμου στην πλατεία. Δεν θα μπορεί να μετρήσει τα δεκάδες , εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουμε απορροφήσει από ευρωπαϊκά προγράμματα…. και αυτά που προσεχώς θα έρθουν….!!

Στο προχθεσινό σόου μας μίλησε για την ενοποίηση των τριών επιπέδων του δήμου παράλιου, ημιορεινού , ορεινού, όταν δεν έχει καταφέρει να ενώσει τον σταθμό του προαστιακού σταθμού με την πόλη του Κιάτου…!!!

Μας μίλησε πως θα κάνει κέντρο επίσκεψης την πόλη του Κιάτου εξ αιτίας του Αρχαίου θεάτρου στο Βασιλικό όταν αυτό παραμένει κλειστό και δεν γίνεται καμία εργασία στο χώρο. Με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου γραμμάτων και τεχνών «Λύσιππος» έγιναν εργασίες καθαρισμού και ανάδειξης του αρχαίου σταδίου δίπλα από το θέατρο το καλοκαίρι του 2018 και μάλιστα παίχθηκε και θεατρική παράσταση, φυσικά από το σύλλογο.

Μας έδειξε πλατείες και δρόμους από το Φενεό που έχει κάνει από την εκεί θητεία του ως δήμαρχος πριν το 2011…. εικόνες βέβαια γνωστές από το περίφημο βιβλίο έργων του Φενεού…. Απορώ και ξέχασα να τον ρωτήσω τον αυτοκράτορα πως και δεν έχει εκδώσει ακόμα το τεράστιο έργο του για τις δύο θητείες του στον δήμο Σικυωνίων….

Μας μίλησε για θωράκιση της πόλης του Κιάτου αλλά και ολόκληρου του δήμου από θεομηνίες αλλά δεν τόλμησε να μας δείξει έστω μια εικόνα από τις καταστροφές που υπέστη η τόσο καλά θωρακισμένος δήμος μας……

Μας μίλησε για γήπεδα, ποδοσφαίρου, τένις, beats volley , ρακέτας, μπάσκετ αλλά δεν τόλμησε να δείξει τίποτα από την σημερινή εικόνα του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Αν.Τραγάνα, των ξερών γηπέδων ποδοσφαίρου Κρυονερίου, Λαύκας, Μ.Βάλτου, Γκούρας , του ξηλωμένου παραλιακού γηπέδου ρακέτας στο Vento ( καφέ Ραφτόπουλος) το διαλυμένο γήπεδο beats volley στην παραλία κάτω Διμηνιού, το ανύπαρκτο στάδιο χωρίς κουλουάρ γήπεδο Πέλοπα.

Το κατεστραμμένο γήπεδο τένις εντός του γηπέδου Πέλοπα.Δεν μας έδειξε το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Ασπρόκαμπο που προσπαθεί να τοποθετήσει εδώ και τρία χρόνια πλαστικό τάπητα…!!! όταν στον δήμο Κορινθίων έχουν φτιάξει ούτε λίγο ούτε πολύ δώδεκα πλαστικά γήπεδα ποδοσφαίρου και δύο φυσικού χόρτου..!!!!

Φυσικά ο Αυτοκράτωρας της εικονικής πραγματικότητας δεν τόλμησε να μας δείξει το κλειστό ΚΠΕ Κλημεντίου, την δημοτική πινακοθήκη που παραμένει κλειστή και εν μέρη περιφραγμένη με κοτετσόσύρμα… το πάρκο οδικής κυκλοφορίας σκεπασμένο από τα χορτάρια… φυσικά και δεν έδειξε κανένα δρόμο καμία πεσμένη γέφυρα , πεζοδρόμιο ακόμα και κάτω από το δημαρχείο που για να προστατέψει τους πεζούς έχει βάλει δύο κόκκινες και άσπρες κορδέλες..

Φυσικά και δεν έδειξε την κατάληψη του κέντρου της πόλης από τους Ρομά… έβαλε τον υφιστάμενό του με αυστηρό ύφος να μας πει ότι είμαστε ρατσιστές

και πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι Ρομά αποτελούν πολιτιστική μας κληρονομιά εδώ στο Κιάτο.

Ο Αυτοκράτορας παρουσίασε ως έργο τις αυτονόητες υποχρεώσεις που έχει μια δημοτική αρχή όπως την καθαριότητα, το νερό, τον φωτισμό , την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των δημοτών. Αλλά πρέπει να τον δικαιολογήσω επειδή πρόσφατα μας είχε ενημερώσει με φυλλάδιο της ΔΕΥΑΣ πως με αγώνα καταφέρνουν το αυτονόητο…!!

Αφού κάποτε τελείωσε όλο αυτό το σόου έδωσε το λόγο για τρία λεπτά σε όποιον ήθελε να μιλήσει…..

Καλούμαστε σε τρία λεπτά να αντιπαλέψουμε όλον αυτόν τον βομβαρδισμό της εικονικής πραγματικότητας…. Πράγμα σχεδόν δύσκολο από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις σε 180 δευτερόλεπτα…. Άσε που κάποιοι συνδημότες μας δεν πρόλαβαν να μιλήσουν καθόλου… όταν το σόου μετά από 4 ώρες έλαβε τέλος.

Τελειώνοντας πρέπει να αναφέρω πως την επομένη του σόου η στημένη προεκλογική «μεζούρα» του Σταματόπουλου μίλησε και αποφάνθει για το πολιτικό ανάστημα των αντιπάλων του Καίσαρα που το βρήκε «μετρίως μέτριο» και τους ίδιους καθόλου μετρημένους….. σήμερα δε «γεφυρώνει» το χάσμα των ύβρεων του παρελθόντος που μιλούσε για φασίστα πρόεδρο με την νέα γέφυρα που δίνει σε κυκλοφορία στον Φενεό…..

Νομίζω πως υπάρχει αρκετός χρόνος να αποδoμήσουμε εμείς οι «μετρίως μέτριοι» την εικονική αυτοκρατορία του δημάρχου χωρίς να φοβηθούμε να χάσουμε απολύτως τίποτα, ιδιαίτερα εγώ που είμαι επί 35 χρόνια εργαζόμενος στην πρώτη γραμμή….σε αντίθεση με κάποιους «επαγγελματίες πολιτικούς»

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Χουσελάς

Υ.Γ. Καλό θα ήταν δήμαρχε να διαβάσεις το βιβλίο : Η Εικονική αυτοκρατορία του Renato Curcio εκδόσεις «Ελευθεριακή κουλτούρα»

Θα σε βοηθήσει αρκετά.








ΠΗΓΗ:ekorinthos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad