Κι όμως ! Στον δρόμο ένταξης στα Μνημεία της Unesco η γέφυρα "Καλατράβα" !!! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Κι όμως ! Στον δρόμο ένταξης στα Μνημεία της Unesco η γέφυρα "Καλατράβα" !!!



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Diogenis-press, το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco σε μια από τις σπάνιες φορές που λειτουργεί αυτεπάγγελτα, έχει δημιουργήσει προκαταρκτικό φάκελο υποψηφιότητας της γνωστής γέφυρας της Κορίνθου στο τέρμα των οδών Κολιάτσου και Αδειμάντου.

Η αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού δήλωσε ενθουσιασμένη από φωτογραφίες που συγκέντρωσε από το Google και πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στον φάκελο :

- το έργο της γέφυρας παρουσιάζει τη μοναδική ικανότητα του αντικατοπτρισμού στα νερά άγνωστης προέλευσης τη νύχτα, σκεπάζοντας και κρύβοντας κάθε ακαθαρσία ή λοιπά φερτά υλικά που είναι ορατά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι οι επισκέπτες τις νυχτερινές ώρες να απολαμβάνουν ένα μοναδικό φαινόμενο βγάζοντας φωτογραφίες μοναδικής ομορφιάς που ταξιδεύουν μέχρι τον Guardian και την ιστοσελίδα των Milwaukee Bucks.

- η μοναδική αρχιτεκτονική του έργου αναδείχθηκε στις πρόσφατες νεροποντές όταν και αποδείχθηκε ότι το έργο εμφανίζει εξαιρετικές αντοχές και διαθέτει την ικανότητα της αιώρησης παρά τα εκτεταμένα νεροφαγώματα.

- κάτω από τη γέφυρα αναπτύσσονται πλούσιες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με μοναδικής τεχνοτροπίας τοιχογραφίες οι οποίες μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια μπορεί να αποκτήσουν την αξία που έχουν σήμερα αντίστοιχες ζωγραφιές των πρωτανθρώπων σε σπηλιές της Σιβηρίας και αλλού.

- η γέφυρα έχει συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της τοπικής πανίδας και ιδιαίτερα του σπάνιου εντόμου "κουνούπι" το οποίο έχει βρει ένα φιλόξενο μέρος αναπαραγωγής που λειτουργεί και ως καταφύγιο για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το σπάνιο έντομο αν καθίσουν στη γέφυρα για λίγα λεπτά με κοντομάνικο ή αν θέλουν καλύτερη εμπειρία βγάζοντας όλα τα ρούχα τους, ειδικά τους θερινούς μήνες. Θα μπορούν να παρατηρήσουν όλες τις λειτουργίες του κώνωπα καθώς θα προσπαθεί να τους πλησιάσει και να αναπτύξει σχέσεις συμβίωσης με τα κορμιά των επισκεπτών.

- κατά περιόδους η γέφυρα προσφέρει και τη δυνατότητα των λασπόλουτρων για τους πιο τολμηρούς που θα μπορούν να αντέξουν την οσμή η οποία όμως είναι ιαματική.

- πλησίον της γέφυρας σχεδόν καθημερινά δημιουργήθηκε η παράδοση να παραδίδονται μαθήματα Photoshop, κάτι που η αρμόδια επιτροπή δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει επαρκώς γιατί συμβαίνει.












Το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco αναμένεται να ολοκληρώσει την ένταξη μέχρι το τέλος του έτους και θα οργανωθεί ξεχωριστή βραδιά εορτής για το παγκόσμιο γεγονός.





Diogenis-press



Καλή Πρωταπριλιά !!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad