Η Συκιά πάει Στυμφαλία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Η Συκιά πάει Στυμφαλία


Η Συκιά πάει στη Στυμφαλία
Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, με αφορμή τις “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019”, που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, σας προσκαλούμε να συνταξιδέψουμε σε μία από τις πιο διάσημες γωνιές της Κορινθίας, τη Στυμφαλία του μύθου και της ιστορίας!

Η εκδρομή μας, με λίγα λόγια!

- Επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Στυμφάλου
- Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
- Υπέροχη οδική διαδρομή στην ορεινή Κορινθία
- Στάση για πικ νικ στην ανοιξιάτικη φύση!

Σημείο και Ώρα Συνάντησης: Έδρα Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς Άγγελος Σικελιανός (πάνω από την ταβέρνα “Αυλή του Μπέη”), 8:45 π.μ.

Οικονομική συμμετοχή

1.  Βασικό πακέτο μεταφοράς και επισκέψεων
Ενήλικες: 13,00 ευρώ
Παιδιά: 9,00 ευρώ
Άτομα 65+:  9,00 ευρώ

2.  Ελαφρύ γεύμα σε πακέτο (lunch box)
Μενού: 6,00 ευρώ/άτομο

Όροι κράτησης:

- Έναρξη συμμετοχών: Παρασκευή 12 Απριλίου 2019
- Λήξη συμμετοχών: Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 ή μόλις συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις
- Προϋποθέσεις συμμετοχής: Οι εκδρομές του Προοδευτικού Συλλόγου είναι ανοιχτές στα μέλη και τις οικογένειές τους, καθώς και στους φίλους τους. Προτεραιότητα στις κρατήσεις έχουν τα μέλη. Μη μέλη ή μη ταμειακώς ενήμερα μέλη παρακαλούνται να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους πριν την συμμετοχή στην εκδρομή.
- Τρόπος κράτησης: Η κράτηση πραγματοποιείται στο τουριστικό γραφείο Lymperakos Tours, Νικολοπούλου 23 στο Ξυλόκαστρο, τηλεφωνικά στο 27430 29300 & 27430 25300 και με email στο culture.sykia@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/z6bocLx1xYRqZJdX6 
- Επιβεβαίωση κράτησης: Για την επιβεβαίωση της κράτησης απαιτείται η καταβολή της οικονομικής συμμετοχής.
- Τρόποι καταβολής της οικονομικής συμμετοχής
Στον τραπεζικό λογαριασμό GR6901104360000043674469770 της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Δικαιούχος: Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς Άγγελος Σικελιανός) με αιτιολογία το όνομα του συμμετέχοντα και αποστολή του καταθετηρίου με email στο culture.sykia@gmail.com
Μετρητοίς στο τουριστικό γραφείο Lymperakos Tours, Νικολοπούλου 23 στο Ξυλόκαστρο, τηλέφωνο 27430 29300 & 27430 25300
- Ελάχιστες συμμετοχές: Για την πραγματοποίηση της εκδρομής πρέπει να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός 40 ατόμων. Σε αντίθετη περίπτωση επιστρέφεται το σύνολο της καταβληθείσας οικονομικής συμμετοχής.
- Μέγιστες συμμετοχές: Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών για αυτή την εκδρομή είναι 48 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση τις επιβεβαιωμένες συμμετοχές (καταβληθείσα οικονομική συμμετοχή). Συμμετοχές πέρα των 48 ατόμων δύναται να μπουν σε “λίστα αναμονής”.
- Ακυρώσεις: Ακυρώσεις με πλήρη επιστροφή της καταβληθείσας οικονομικής συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την ημέρα λήξης των συμμετοχών (26/04/2019). Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της οικονομικής συμμετοχής.
- Σημείο και Ώρα Συνάντησης: Έδρα Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς Άγγελος Σικελιανός (πάνω από την ταβέρνα “Αυλή του Μπέη”), 8:45 π.μ.

Η εκδρομή μας, με πολλά λόγια!

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην πλαγιά ενός από τους κατάφυτους λόφους που περιβάλλουν τη Λίμνη Στυμφαλία. Εκεί απομάκρυνε ο Ηρακλής τις Στυμφαλίδες όρνιθες, σύμφωνα με τη μυθολογία.
Στην πρώτη ενότητα του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας θα βρείτε στοιχεία για το περιβάλλον της περιοχής και τη σημασία του.
Η Στυμφαλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. Η λίμνη της Στυμφαλίας και το όρος Ζήρεια έχουν μεγάλη οικολογική αξία. Επικοινωνούν με υπόγειους αλλά και ορατούς δρόμους νερού, ορίζοντας την υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας, τη μεγαλύτερη ορεινή υδατική λεκάνη της Πελοποννήσου. Αυτή αποτελεί και τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Στη δεύτερη ενότητα θα δείτε πώς το περιβάλλον της περιοχής επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Για να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία, τη λαογραφία, το περιβάλλον και τη ζωή στη Στυμφαλία ανά τους αιώνες, το Μουσείο Περιβάλλοντος διαθέτει:
Εικαστικά σύνολα για τη χρήση των αντικειμένων
Πλούσιο εποπτικό υλικό εκπαιδευτικού χαρακτήρα
Μακέτες
Πρωτότυπες ψηφιακές αναπαραστάσεις
Ταινίες τεκμηρίωσης
Στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας έχετε πρόσβαση σε ένα μοναδικό για τον ελληνικό χώρο έκθεμα: ανοιχτό ενυδρείο που αναπαριστά σε τομή τη λίμνη, με ζωντανά ψάρια και φυτά της περιοχής!

Διαβάστε περισσότερα http://www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn/Mouseio-Periballontos-Stymfalias/to-mouseio.aspx

Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχαίας Στυμφάλου

Η αρχαία πόλη Στύμφαλος, που ήταν κτισμένη δίπλα στη λίμνη Στυμφαλία, πήρε το όνομά της από τον Αρκάδα ήρωα Στύμφαλο. Η λίμνη, γνωστή από την ελληνική μυθολογία, αναφέρεται στον άθλο του Ηρακλή, ο οποίος αντιμετώπισε σ' αυτό το μέρος τις Στυμφαλίδες όρνιθες, οι οποίες είχαν σιδερένιο ράμφος και νύχια. Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα η πόλη ήταν περιτειχισμένη και αποτελούνταν από θέατρο, αγορά, ναό, παλαίστρα, κρήνη, ωστόσο σήμερα δεν έχουν παραμείνει παρά τα θεμέλια των κτισμάτων.  Ο αρχαιολογικός χώρος Στυμφαλίας ανασκάφηκε στη διάρκεια των ετών 1924-1930 από το Αναστάσιο Ορλάνδο. Τα τελευταία χρόνια, ανασκαφές πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της British Columbia, οι οποίες έφεραν στο φως στοιχεία για τη δεινότητα των Στυμφάλιων στον πόλεμο, καθιστώντας τους περιζήτητους μισθοφόρους.
Διαβάστε περισσότερα: http://grecorama.com/el/αρχαιολογικός-χώρος-στυμφαλίας/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad