Μια ανθρώπινη ιστορία για τον Γιώργο Δέδε από τους μαθητικούς αγώνες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Μια ανθρώπινη ιστορία για τον Γιώργο Δέδε από τους μαθητικούς αγώνες


O Γιώργος Δέδες, είναι ένας αυτοδημιούργητος επιστήμονας, πολιτικός και ότι έχει επιτύχει , το οφείλει αποκλειστικά στη ικανότητά του!

Πρόσφατα είχα την χαρά και την ευλογία , να συναντηθώ με έναν συνταξιούχο φιλόλογο, καθηγητή, που αφού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την πορεία του παλιού του μαθητή, μοιράσθηκε μαζί μου, τις λεπτομέρειες μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας , από τα θρανία, που αγνοούσα.

Ο Γιώργος , ήταν μπροστάρης στους μαθητικούς αγώνες, για καλύτερες συνθήκες και καλύτερη παιδεία από τα πρώτα μαθητικά χρόνια, από το γυμνάσιο ακόμη!

Σε μια λοιπόν διαμαρτυρία των μαθητών , για τις συνθήκες και το ωράριο μαθημάτων, που ο Γιώργος ήταν συντονιστής, μετά από ολιγοήμερη αποχή , με πιέσεις από την επιθεώρηση , με τον ίδιο τον επιθεωρητή , εν είδει χωροφύλακα , να μας κυνηγάει στο προαύλιο, πετύχαμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας, όμως… ο Γιώργος Δέδες, ως πρωταίτιος, θα υφίστατο, μια δοκιμασία , «εκπαιδευτικού –σωφρονιστικού» χαρακτήρα!

Ο ίδιος καθηγητής που μου αφηγήθηκε την ιστορία, είχε πάρει εντολή , γνωρίζοντας ότι ο Γιώργος , διέπρεπε στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, να τον «ξεσκονίσει» , με απώτερο σκοπό να τον εκθέσει, εξετάζοντας τον, την επόμενη μέρα, στα Αρχαία Ελληνικά!

Ο κ. Ανδρέας, με συγκίνηση και θαυμασμό, μου εμπιστεύθηκε, ότι , ο Γιώργος Δέδες, του απάντησε με θαυμαστή επάρκεια, σε όλα τα ερωτήματα, που αφορούσαν συντακτικό , γραμματική, ερμηνεία, ακόμη – ακόμη… και σε κάποιο ερώτημα, εκτός ύλης!

Και όπως φαίνεται, η διαφαινόμενη, ταπεινωτική τιμωρία , μεταστράφηκε, σε αποδοχή και θαυμασμό από μέρους του «εντεταλμένου» τιμωρού!

Αυτό σαν μια ταπεινή συνδρομή, κάποιου που γνωρίζει τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη, εξ απαλών ονύχων, γνωρίζει την ποιότητά του και χαίρεται να τον βλέπει να εργάζεται για το κοινό καλό !

Καλή επιτυχία Γιώργο Δέδε, η Πελοπόννησος σε χρειάζεται και όπως δείχνουν τα μηνύματα απ` άκρη σ` άκρη, θα σε έχει Περιφερειάρχη!

Σωκράτης Σ. Λελέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad