Δήμαρχος Καλαμάτας: «Τέλος ο σαϊτοπόλεμος -Το έθιμο σταματά εδώ» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Τέλος ο σαϊτοπόλεμος -Το έθιμο σταματά εδώ»


Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το έθιμο του σαϊτοπόλεμου μετά τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, έκανε στροφή 180 μοιρών.

Ο δήμαρχος που μετά το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου είχε προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του, καθώς είχε αναφέρει πως το συγκεκριμένο έθιμο δεν θα κοπεί, μιας και βρίσκεται στο DNA των Μεσσήνιων. Οι αντιδράσεις τόσο της οικογένειας του θύματος, όσο και η δημόσια αποδοκιμασία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, τον έκαναν τελικά να αλλάξει γνώμη.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας , ο οποίος είχε αναφέρει πριν μερικές μέρες πως δύσκολα θα ξαναδοθεί άδεια για τον σαϊτοπόλεμο, μετά το τραγικό συμβάν, ξεκαθάρισε τα πράγματα μιλώντας στο One και λέγοντας χαρακτηριστικά πως το έθιμο που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του σταματάει εδώ.

«Κακοποιήθηκα, έγινα στόχος. Το σύνολο των δηλώσεών μου δεν παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία. Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα και αν δεν αλλάξουν, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα δεχθεί θα συνεχίσει αυτή η ημινόμιμη κατάσταση σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια».


Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad