Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Κατηγορούμενος περιγράφει πώς φτάσαμε στην τραγωδία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Κατηγορούμενος περιγράφει πώς φτάσαμε στην τραγωδία


Σοκαρισμένη η κοινωνία της Καλαμάτας - Παραλίγο να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα - Χθες κηδεύτηκε ο άτυχος εικονολήπτης, την Παρασκευή δικάζονται οι 7 συλληφθέντες
Την Παρασκευή θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι 7 συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα.

Εις εκ των συλληφθέντων περιέγραψε στην κατάθεσή του καρέ-καρέ πώς το έθιμο κατέληξε σε τραγωδία.

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαϊτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαϊτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαϊτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαϊτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαϊτες και πάνε προς τον κόσμο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαϊτα σκοτώθηκε άνθρωπος».

Από την περιγραφή αυτή πάντως προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερα τα πραγματα και να υπάρχουν περισσότερα θύματα!

Την κατάθεσή του έφερε στο φως ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open TV.


 Αποκάλυψη OPEN TV για την Καλαμάτα: «Η δική μου σαΐτα σκότωσε τον άνθρωπο»

Χθες γράφτηκε και η τελευταία πράξη του δράματος καθώς στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε η κηδεία του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Συγγενείς και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό όπου διέμενε με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η οικογένεια του Κώστα Θεοδωρακάκη δήλωσε ότι «δεν επιθυμεί την τηλεοπτική κάλυψη της εξόδιας ακολουθίας του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και παρακάλεσε τους εργαζόμενους σε αυτά να τιμήσουν τη μνήμη του άδικα εκλιπόντος συναδέλφου τους, σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας και τη μεγάλη ψυχική φόρτιση που υφίσταται».

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad