Ανακοίνωσε εθνικές εκλογές ο Τσίπρας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ανακοίνωσε εθνικές εκλογές ο Τσίπρας


Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές δρομολόγησε εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη αποφασίστηκε ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.

Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος Πρωθυπουργός από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, το οποίο μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση.

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού», δήλωσε εισαγωγικά στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας.

Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει».

«Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

«Η αφοσίωσή μας στο λαό, δεν είναι τακτική επιλογή. Είναι ηθική υποχρέωση. Είναι απαράβατος κανόνας. Είναι η ψυχή μας. Είναι η ψυχή μου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad