Χουντικά fake news διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Χουντικά fake news διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη


Αναρτήσεις περιθωριακών και ακροδεξιών ιστοσελίδων μπήκαν στα πρακτικά της Βουλής μέσω του προέδρου της ΝΔ

Εκτός της άνευ προηγουμένου σύγκρουσης, η χθεσινή συζήτηση είχε κι ένα ακόμα χαρακτηριστικό: Θα μπει στα μαύρα κατάστιχα των συνεδριάσεων της Βουλής, καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας πολιτικός αρχηγός μεγάλου κόμματος καταφεύγει σε αθλιότητες και fake news που αναπαράγουν περιθωριακές, ανυπόληπτες και ακροδεξιές ιστοσελίδες, για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα και τα περί «δουλειών του με τη Χούντα».

Κι αυτή, δυστυχώς, είναι μια νίκη των διακινητών fake news, καθώς κατάφεραν να τα περάσουν μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και στα πρακτικά της Βουλής.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ενέπλεξαν τον πατέρα του πρωθυπουργού με τη Χούντα. Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν με τη διάδοση μιας φωτογραφίας στο διαδίκτυο, στην οποία μαζί με τους δικτάτορες Γιώργο Παπαδόπουλο και Στυλιανό Παττακό υποτίθεται ότι είναι και ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα.

Η ιστοσελίδα «Ελληνικά Hoaxes» έχει κάνει σχετική έρευνα, αποδεικνύοντας ότι το εικονιζόμενο πρόσωπο είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

Συνεπώς, είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον λόγο που ο πρόεδρος της ΝΔ κατέφυγε σε τέτοιου είδους αθλιότητες, την ώρα μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις του δίνουν απόσταση ασφαλείας. Εκτός κι αν τα αποτελέσματά τους αποδειχθεί – για ακόμη μια φορά – ότι έχουν την ίδια αξία με τα fake news που αναπαρήγαγε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad