Π. Νίκας «Ότι παραλάβω πρώτα θα το έχω ελέγξει» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Π. Νίκας «Ότι παραλάβω πρώτα θα το έχω ελέγξει»


«Ότι παραλάβω στην περιφέρεια, πρώτα θα το ελέγξω. Θα ελέγξω τα παραστατικά, το επιχειρησιακό ταμείο, τις αναπτυξιακές, τις προγραμματικές, τις συμβάσεις. Η παραλαβή θα είναι προσεκτική, χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα. Αν υπάρξει πρόβλημα θα αναδειχθεί. Θα ήταν σωστό, να μην προχωρήσει αυτό το διάστημα, η απερχόμενη αρχή, σε επιχορηγήσεις και συνάψεις προγραμματικών συμβάσεων».

Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια των πρώτων του, προγραμματικών δηλώσεων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας (25 χρόνια στην αυτοδιοίκηση), έχοντας πίσω του, αρκετούς συμβούλους της παράταξής του, ήταν ξεκάθαρος για τον ρόλο που επιθυμεί να έχει η Τρίπολη, στην άσκηση της νέας περιφερειακής πολιτικής.


Είπε χαρακτηριστικά:

«Η Τρίπολη είναι η παντοτινή πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχει μείνει πίσω η Αρκαδία σε πολλά πράγματα και σκοπός μας είναι να προτάξουμε τις ενέργειες εκείνες που θα της δώσουν ώθηση και θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Θα έχει ιδιαίτερο ρόλο στον εορτασμό των 200 χρόνων της έναρξης της Επανάστασης. Η Τρίπολη και η Αρκαδία θα είναι η βασική αρμοδιότητά μου. Επίσης, θα πρέπει να ξέρουν όλοι, ότι, εμείς είμαστε αντίθετοι με την ενιαία Πελοπόννησο, κάτι που αφήνει χώρους για αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις. Αντίθετοι είμαστε και με την φράση ‘’ομοσπονδιακό κρατίδιο Πελοποννήσου’’».

Για το θέμα των εργαζομένων στις δομές της Περιφέρειας, ο νέος περιφερειάρχης είπε το εξής:

«Θα είναι φίλοι μας οι υπάλληλοι του μόχθου. Θέλουμε ενίσχυση της διοίκησης και μάζεμα υπηρεσιών για να μην πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για ενοίκια. Δεν θα κάνουμε παραδιοίκηση μέσω αναπτυξιακών. »

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Νίκας, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξη, αλλά και τους Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Βλάση.

Στάθηκε στην συνεισφορά των 77 συνεργατών του στον συνδυασμό, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο όλης της Πελοποννήσου, αλλά και τους ψηφοφόρους άλλων ιδεολογιών και προτιμήσεων:

«Εμείς δεν θα είμαστε κομματικός μηχανισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.

Και διευκρίνισε:

«Επιδιώκουμε την σύνθεση, την αντικειμενικότητα, την δικαιοσύνη, την συνεργασία με όλους».

Για το θέμα των έργων ο κ. Νίκας, τόνισε τα εξής:

« Θα προχωρήσουμε τα μεγάλα και σημαντικά έργα. Δεν θέλουμε μικρά έργα. Θα συνεργαστούμε με τους δήμους για τις προγραμματικές συμβάσεις, το ίδιο και με τα σωματεία, τους φορείς, τους Μητροπολίτες και τους συλλόγους. Τέλος στον χαρτοπόλεμο, στις άσκοπες και άστοχες επιχορηγήσεις, στα ρουσφέτια. Το οδικό δίκτυο, τα πολεοδομικά, το ΕΣΠΑ (θέλουμε γρήγορη απορροφητικότητα, ίσως γίνουν τροποποιήσεις, αλλά και απεντάξεις έργων) είναι οι βασικές μας προτεραιότητες».

Ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και σε άλλες πτυχές του προγράμματός του.

Μίλησε για τα απορρίμματα («θα επιδιώξουμε να κλείσει το θέμα με τα καλύτερα αποτελέσματα για την Περιφέρεια»), για το περιβάλλον, για τους βιολογικούς καθαρισμούς, για την λυματολάσπη, για τα πυρηνελαιουργεία, για την πολιτική προστασία, για τα προγράμματα που αφορούν τους Ρομά, αλλά και για τον Κλεισθένη («Δεν θα φέρει καλά αποτελέσματα. Χωρίς την δεδηλωμένη είναι τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, ωστόσο, είναι νόμος του κράτους και πρέπει να τον σεβόμαστε και να τον υπηρετούμε όλοι μας, με απόλυτη συνεργασία, συνεννόηση, συναντίληψη και με όλες τις κινήσεις στο φως»).

Τέλος, ο κ. Νίκας, υποσχέθηκε έντιμη συνεργασία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ σε ερώτηση, εάν τον συνεχάρη για τη νίκη του ο κ. Τατούλης, αποκάλυψε ότι αυτό, μέχρι την ώρα της συνέντευξης δεν είχε συμβεί.

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad