Mπαίνει για τα καλά το καλοκαίρι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Mπαίνει για τα καλά το καλοκαίρι


Ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φέρουν το Σαββατοκύριακο οι αντικυκλωνικές συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που θα επικρατήσουν στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Το πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της Μεσογείου και των νότιων Ευρωπαϊκών χωρών θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες τις επόμενες ημέρες και παράλληλα θα ενισχύσει πρόσκαιρα τους βοριάδες στο Ιόνιο και το Αιγαίο με ένταση έως και τα 7 Μποφόρ.



Η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ η απολύτως μέγιστη αναμένεται να είναι οι 37 βαθμοί στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ανάλογα υψηλές θα είναι οι τιμές της θερμοκρασίας και την Κυριακή, οπότε αναμένεται άνοδος και στα δυτικά της χώρας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες τη ημέρας, κατά κύριο λόγο στα ορεινά, όπου και υπάρχει πιθανότητα για σύντομες τοπικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες.



Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θεσσαλία από 18 έως 37, στη Θράκη από 19 έως 33, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 και στην Κρήτη από 15 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.



Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή

Ηλιοφάνεια αναμένεται στη δυτική - κεντρική και νότια Ελλάδα στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για τα βόρεια - βορειοανατολικά όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθεί καταιγίδα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Αργά το απόγευμα και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και στην κεντρική Μακεδονία αλλά και τα Δωδεκάνησα.




Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα ενισχυθούν περαιτέρω με την ένταση τους να φτάνει τα 7, τοπικά και τα 8 Μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στη βόρεια Ελλάδα. Αμετάβλητη στα κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Eθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Meteoclub.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad