Ο καύσωνας «μετακομίζει» Ελλάδα: Ερχονται 40άρια το Σαββατοκύριακο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ο καύσωνας «μετακομίζει» Ελλάδα: Ερχονται 40άρια το Σαββατοκύριακο


Το μελτέμι υποχωρεί και η ζέστη επιστρέφει στην Ελλάδα, λένε οι μετεωρολόγοι, προβλέποντας ένα μίνι κύμα καύσωνα να «χτυπά» το Σαββατοκύριακο -και κυρίως από την Κυριακή- συγκεκριμένα τμήματα της χώρας.

Η Ελλάδα φαίνεται να μπαίνει στο «χορό» του καύσωνα που έχει σπάσει ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στην Ευρώπη τις τελευταίες 48 ώρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από αύριο, Σάββατο, θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι συνθήκες μίνι καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου στην Αττική, και σε άλλα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Καύσωνας με τη... «βούλα»: 40άρια την Κυριακή

Την Κυριακή, ωστόσο, ορισμένες περιοχές θα «χτυπηθούν» από κανονικές θερμοκρασίες καύσωνα. Ενδεικτικά, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει 40άρι για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα και 38 βαθμούς Κελσίου για την Αθήνα. Ιδιαίτερα ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή και για τη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

O χάρτης ελάχιστων και μέγιστων θερμοκρασιών της ΕΜΥ για την Κυριακή:


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μετά τις συνθήκες καύσωνα της Κυριακής, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα και τη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad