Εξασφαλίστηκαν 600.000 ευρώ φέτος για χρηματοδότηση δημοτικών καταφυγίων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Εξασφαλίστηκαν 600.000 ευρώ φέτος για χρηματοδότηση δημοτικών καταφυγίων


Ποσό ύψους 600.000 ευρώ έχει εξασφαλιστεί για φέτος, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δήμοι και σύνδεσμοι δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και για να υλοποιηθούν ενέργειες διαχείρισης όπως περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση, καταγραφή, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, σίτιση, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων.

Το σημαντικό είναι ότι με την ΚΥΑ που υπεγράφη πριν από τις εκλογές καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της χρηματοδότησης όχι μόνο για το 2019, αλλά και για τα έτη 2020 και 2021.

Εάν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι, δήμοι και σύνδεσμοι δήμων μπορούν να υποβάλουν στις ΔΑΟΚ των οικείων περιφερειακών ενοτήτων αίτηση χρηματοδότησης.

Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που αφορούν:
✱ Τη βελτίωση υφιστάμενου καταφυγίου ζώων συντροφιάς.

✱ Τη βελτίωση ήδη υφιστάμενου δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων.

✱ Ιατρικό εξοπλισμό δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων για τη διενέργεια κτηνιατρικών πράξεων ή επεμβάσεων, στο πλαίσιο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

✱ Την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

✱ Τη σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Αίτηση
Στην αίτηση χρηματοδότησης θα πρέπει να αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του φορέα και του υπεύθυνου εκπροσώπου του, με τον οποίο θα έρχονται σε επαφή οι αρμόδιες αρχές, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φορέα, καθώς και οι αριθμοί ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους του ΥΠΑΑΤ, των ζώων που διαχειρίστηκε ο φορέας το χρονικό διάστημα για το οποίο αιτείται χρηματοδότηση. Η αίτηση κατατίθεται συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad