Νέο εμβόλιο για τους αλλεργικούς στο τσίμπημα της μέλισσας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Νέο εμβόλιο για τους αλλεργικούς στο τσίμπημα της μέλισσας


Ένα βήμα πριν την ανακάλυψη ενός νέου εμβολίου που θα προσφέρει πιο άμεση και εύκολη προστασία από τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλεί το τσίμπημα της μέλισσας, βρίσκονται οι επιστήμονες

«Κατά φαντασίαν ασθενείς» οι μισοί όσων νομίζουν ότι έχουν τροφική αλλεργία
Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Flinders, Nikolai Petrovsky ολοκλήρωσε μια κλινική δοκιμή σε ανθρώπους σχετικά με ένα ανοσοενισχυτικό εμβόλιο σχεδιασμένο ώστε να εξαλείφει τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης από το κεντρί της μέλισσας. Τα αποτελέσματα της δοκιμής δημοσιεύθηκαν Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις στο τσίμπημα της μέλισσας παραμένουν ένα παγκόσμιο κλινικό πρόβλημα. Παρόλο που η ανοσοθεραπεία κατά του δηλητηρίου μπορεί να είναι αποτελεσματική όσον αφορά στην πρόληψη αντιδράσεων απειλητικών για τη ζωή σε μελλοντικά τσιμπήματα, είναι πιθανό και η ίδια η ανοσοθεραπεία να προκαλέσει έντονες ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις.

«Παρόλο που η θεραπεία για το δηλητήριο της μέλισσας είναι ήδη διαθέσιμη, απαιτεί τουλάχιστον 50 ενέσεις σε μια περίοδο τριών ετών, έτσι ώστε να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών», σημειώνει σχετικά ο Δρ. Antony Smits, ερευνητής στο Ιατρικό Κέντρο του Flinders.

Η νέα κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα περιελάμβανε 27 υγιείς ενήλικες με ιστορικό συστηματικών αλλεργικών αντιδράσεων αιφνίδιας έναρξης στο κεντρί των μελισσών. Το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή περιείχε ένα νέο ανοσοενισυχτικό παράγοντα που προέρχεται από τον φυτικό πολυσακχαρίτη δ-ινουλίνη. Το συστατικό αυτό βοηθά το σώμα να εξουδετερώσει το δηλητήριο της μέλισσας με ταχύτερο ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad