Αρχίζει το καυτό τετραήμερο στη Πελοπόννησο με 40άρια, ο χάρτης του καύσωνα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Αρχίζει το καυτό τετραήμερο στη Πελοπόννησο με 40άρια, ο χάρτης του καύσωνα


 Ένα πολύ ζεστό τετραήμερο μας περιμένει, με αποκορύφωμα το Σάββατο. Το κύμα καύσωνα ξεκινά από σήμερα, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει άνοδο της θερμοκρασίας.

Ετσι, ο Αύγουστος ξεκινά καυτός, με τη θερμοκρασία να φτάνει σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τους 38 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο. Θεσσαλονίκη, αλλά τις επόμενες ημέρες, θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με το Meteoalarm, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών η θεμροκρασία ήδη από σήμερα θα κινηθεί μεταξύ 38 και 41 βαθμών Κελσίου σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία.

Ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, το Σάββατο αναμένεται να φτάσει ως τους 43 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή της Λάρισας.

Δείτε τον χάρτη προειδοποίησης του Meteoalarm για το κύμα καύσωνα σήμερα
Με κίτρινο οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο.



Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη, από την ΕΜΥ:


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad