Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Το φουσκωτό έκοψε στη μέση το αλιευτικό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Το φουσκωτό έκοψε στη μέση το αλιευτικό


Οι αρχές αναζητούν τον χειριστή του φουσκωτού σκάφους, που συγκρούστηκε σφοδρά με το αλιευτικό, κοντά στο Πόρτο Χέλι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργους, αλλά στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής. Η γυναίκα επέβαινε στο μήκους 4,5 μ. αλιευτικό, με το οποίο συγκρούστηκε το μήκους περίπου 10 μέτρων φουσκωτό ταχύπλοο, κοντά στο Πόρτο Χέλι. Από τη σύγκρουση, ήταν ακαριαίος ο θάνατος δύο Ελλήνων, που επέβαιναν με τη γυναίκα στο αλιευτικό. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν αρχικά μπροστά από τη βίλα Γουλανδρή, καθώς κοντά σε εκείνο το σημείο έγινε η τραγική σύγκρουση. Στο μεταξύ, με τη βοήθεια σόναρ και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου, ο οποίος μπορεί να επέβαινε στο αλιευτικό, το οποίο βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση των σκαφών.

Το ταχύπλοο έκοψε στη μέση το αλιευτικό

Η τραγική σύγκρουση σκαφών έγινε στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ΑΠΕ, το ταχύπλοο σκάφος έκοψε κυριολεκτικά στη μέση το αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί. Στο ταχύπλοο, μήκους περίπου 10 μέτρων με μεγάλη ιπποδύναμη, επέβαιναν 10 Γάλλοι τουρίστες, δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά. Στο αλιευτικό μήκους 4,5 μέτρων επέβαιναν με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι δύο άνδρες που ανασύρθηκαν νεκροί και η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά.
Πόρτο Χέλι: Αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου
Την ίδια ώρα, ένας αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι. Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο άνδρας αυτός μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή διέφυγε.

Γνωστός Γάλλος κτηματομεσίτης ο χειριστής

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που αναζητείται είναι Γάλλος κτηματομεσίτης, γνωστός στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr. Εχει κανονική άδεια πλοήγησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια αρχή της Βουλιαγμένης και το θηριώδες φουσκωτό ταχύπλοο ανήκει στον ίδιο. Το Λιμενικό εκτιμά ότι πιθανώς πανικοβλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι και για αυτό εξαφανίστηκε.

Αλκοτέστ στους Γάλλους μετά τη σύγκρουση

Η παρέα των 10 Γάλλων έτρωγε σε εστιατόριο στις Σπέτσες, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές θέλουν να εξακριβώσουν ποιο εστιατόριο ήταν αυτό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η παρέα είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Πάντως, μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, οι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Επιπλέον εξέταση επρόκειτο να γίνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Οι Γάλλοι τουρίστες κρατούνται στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, στο πλαίσιο της προανάκρισης. Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad