ΕΛΣΤΑΤ: Ακρόπολη, Μυκήνες και Επίδαυρος οι πιο δημοφιλείς αρχαιολογικοί χώροι [πίνακας] - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΕΛΣΤΑΤ: Ακρόπολη, Μυκήνες και Επίδαυρος οι πιο δημοφιλείς αρχαιολογικοί χώροι [πίνακας]


Αύξηση των επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Απρίλιο με το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης να βρίσκονται στην πρωτη θέση των επιλογών.


Αύξηση 21,8% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας καταγράφηκε τον Απρίλιο εφέτος, ενώ σημειώθηκε και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 25% και των εισπράξεων κατά 19,9%.

Το α' τετράμηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 9,2% στους επισκέπτες των μουσείων και κατά 5,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 16,1%.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης πρώτος σε επισκεψιμότητα

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Απρίλιο αύξηση των επισκεπτών κατά 19,4%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου αυξήθηκε κατά 24,8% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 18,4%. Το α' τετράμηνο, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 10,3% και κατά 11,1% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 14,4%.


Στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας το Μουσείο Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.



Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad