Συμβουλές για «δροσερό» ύπνο μέσα στον καύσωνα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Συμβουλές για «δροσερό» ύπνο μέσα στον καύσωνα


Ιδέες για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη

Εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση ο ήρεμος ύπνος σε συνθήκες καύσωνα. Ωστόσο, αν και δεν μπορείς να ελέγξεις τη ζέστη, μπορείς να κάνεις πράγματα που θα σε ανακουφίσουν κι ενδεχομένως να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο ήρεμα.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν;

Προτίμησε πιο ελαφριά ρούχα και λιγότερο σφιχτά ή βαριά υφάσματα που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις περισσότερη ζέστη. Οι βαμβακερές πυτζάμες είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Και η επιλογή των σεντονιών είναι σημαντική. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα σεντόνια από ελαφρύ βαμβάκι που επιτρέπει τη δίοδο του αέρα. Αν θέλεις μια έξτρα δόση δροσιάς -όσο κι αν ακούγεται τρελό- μπορείς να τα αφήσεις ακόμα και στον καταψύκτη, λίγα λεπτά πριν πας για ύπνο μέσα σε μια πλαστική σακούλα.
Βάλε ένα μπουκάλι με νερό στην κατάψυξη αρκετές ώρες πριν πέσεις για ύπνο, ώστε να έχει γίνει πάγος μέχρι να κοιμηθείς. Όταν πας στο κρεβάτι, τύλιξε το μπουκάλι με μια πετσέτα και βάλτο στο κάτω μέρος ώστε να ακουμπάς επάνω τα πόδια σου όταν θέλεις λίγη δροσιά.
Κάντε ένα χλιαρό ντους (προσοχή: όχι τελείως κρύο γιατί το νερό θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα και σύντομα θα αισθανθείτε να ζεσταίνεστε ακόμη περισσότερο) μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του σώματος. Καθαροί και δροσεροί μπορείτε να απολαύσετε έναν ευχάριστο ύπνο!

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad