Σε ποιες παραλίες της Κορινθίας έχουν εμφανιστεί τσούχτρες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Σε ποιες παραλίες της Κορινθίας έχουν εμφανιστεί τσούχτρες


Πρόβλημα με τις τσούχτρες αντιμετωπίζουν ορισμένες ελληνικές παραλίες.

Μέσω πλατφόρμας που είναι διαθέσιμη μέσω Google μπορείτε να ενημερώνεστε σε ποιες παραλίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τσούχτρες. Σύμφωνα με το χάρτη, τσούχτρες έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων στην παραλία Αυλάκι στον Πόρτο Ράφτη, στην Κανταρέ της Κορίνθου, στην Αναυρο, Λύρη και Κριθάρια Μαγνησίας, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομή αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.


Ο χάρτης με τις τσούχτρες

Ο χάρτης δείχνει τις ελληνικές παραλίες που έχουν, ήδη, εντοπιστεί τσούχτρες.


Το πρόβλημα με τις τσούχτρες σε Πατραϊκό και Κορινθιακό ήταν τεράστιο, πριν από δύο χρόνια. Ενώ πέρυσι, επιστήμονες πρότειναν την απαγόρευση κολύμβησης εάν οι τσούχτρες επανεμφανιστούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αίτια του πολλαπλασιασμού του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό κόλπο ήταν άγνωστα, καθώς δεν διατίθενται επαρκή δεδομένα.

Τι να κάνετε για να προστατευτείτε από τις τσούχτρες


  • Απομακρύνετε τυχόν κολλημένα πλοκάμια από το σώμα σας. Προσοχή, όμως, όχι με γυμνά χέρια, καθώς θα μεταφέρετε τον ερεθισμό εκεί.
  • Ξεπλύνετε το σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα με θαλασσινό νερό. Ποτέ μην βάζετε γλυκό νερό, καθώς ενδέχεται να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.
  • Μην πιέζετε το σημείο του τσιμπήματος.
  • Τοποθετείστε κομπρέσες για να περιοριστεί ο ερεθισμός,
  • Βάλτε κρέμα με κορτιζόνη.
  • Εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν, κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο φαρμακείο, καθώς μπορεί να χρειάζεστε ένεση κορτιζόνης.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad