ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Ο Π. Νίκας για το θέμα των προσφύγων-μεταναστών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Ο Π. Νίκας για το θέμα των προσφύγων-μεταναστών


«Εμείς, συντασσόμαστε με τις αποφάσεις κάθε δημοτικού συμβουλίου. Ότι ψηφίζει κάθε δημοτικό συμβούλιο, εμείς, είμαστε μαζί του. Εμείς, ως Περιφέρεια, δεν έχουμε χώρο για να παραχωρήσουμε για τους πρόσφυγες-μετανάστες. Χώρο έχουν οι δήμοι».

Αυτό, απάντησε, στον Π. Τατούλη, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε ερώτηση του πρώτου, για το θέμα της πιθανής άφιξηςπροσφύγων-μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου.

Το ζήτημα αυτό, θα έρθει ως τακτικό θέμα, σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Νίκας, απαντώντας στο ερώτημα του Π. Τατούλη (ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα που να καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων-μεταναστών σε στρατόπεδα της Περιφέρειας, χωρίς καν να ρωτηθεί ο αυτοδιοικητικός θεσμός), εξέφρασε την προσωπική του γνώμη, λέγοντας τα εξής:

«Το θέμα αυτό δεν είναι θέμα μικροπολιτικής. Η πατρίδα δέχεται πόλεμο με ανθρώπινα σώματα και ανθρώπινες ζωές. Πρέπει η χώρα μας να συνταχθεί με το ευρωπαικό κεκτημένο και με τις οδηγίες του ΟΗΕ. Πρέπει να αυξηθεί η περιφρούρηση στα σύνορα, να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για την υγιεινή και την πρόνοια. Η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο, όπως επίσης και οι τοπικές κοινωνίες».

πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad