Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου: Το νέο προεδρείο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου: Το νέο προεδρείο


Ο γιατρός Μανώλης Σκαντζός (πρώην δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, νυν περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αρκαδίας) είναι ο νέος πρόεδρος του νέου περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εκλογή του έγινε κατά πλειοψηφία.

Απέσπασε 26 θετικές ψήφους (απ’ την παράταξη της περιφερειακής αρχής και από δύο παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας, αυτές του κ. Γ. Δέδε και του κ. Ι. Μπουντρούκα).

Δεν συμμετείχαν στην διαδικασία (απείχαν δηλαδή), οι μειοψηφικές παρατάξεις της Λαικής Συσπείρωσης (Νίκος Γόντικας) του κ. Θ. Πετράκου (Αγωνιστική Συνεργασία) και του κ. Π. Κάτσαρη (Ανταρσία στο Μωριά).

Απούσα τη στιγμή της ψηφοφορίας (ήρθε αργότερα) η Δ. Λυμπεροπούλου (Πράσινη Πελοπόννησος), ενώ «παρών» ψήφισε ο κ. Αρκάς Δ. Τζεμπετζής (Ελληνική Αυγή για την Πελ/σο).

Απόντας και ο κ. Χρονάς (παράταξη Νίκα από Μεσσηνία), που εμφανίστηκε στο συμβούλιο, καθυστερημένος, λόγω συγκοινωνιακού εμποδίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση (Νέα Πελοπόννησος) του τέως Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη (διαθέτει 17 έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο, όσες και η περιφερειακή αρχή), είπε «όχι» στην επιλογή της παράταξης Νίκα.

Συνολικά, ο κ. Σκαντζός, πήρε 26 ψήφους. Τα «όχι» ήταν 17, ενώ υπήρξαν 5 αποχές και 1 «παρών» επί των παρευρισκόμενων (απουσίαζε ο κ. Χρονάς της παράταξης Νίκα και η κ. Λυμπεροπούλου).

• Αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, εκλέχθηκε ο νεαρός οικονομολόγος κ. Απόστολος Γκούνης (Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης). Απέσπασε 44 ψήφους (τον ψήφισε και η παράταξη Νίκα), ενώ υπήρξαν 5 αποχές, ένα «όχι» (Τζεμπετζής) και 2 απουσίες.

• Γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου, εκλέχθηκε ο Μεσσήνιος δικηγόρος της παράταξης του Γ. Δέδε (Νέοι δρόμοι για την Πελοπόννησο), πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Καλαμάτας, κ. Γιώργος Ράλλης ( 44 «ναι», 5 αποχή, Τζεμπετζής «παρών», 2 απουσίες).

• Σε δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος (φωτό βάσης) του περιφερειακού συμβουλίου, μεταξύ άλλων, ζήτησε συνεργασία, σύμπνοια, συνεννόηση και κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του κύρους του οργάνου:

«Τρία πράγματα θα πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκαντζός: α) την υπεράσπιση της δημοκρατίας, β) την τήρηση του κανονισμού και γ) την λειτουργία των υπηρεσιών. Θα έχετε λόγο όλοι. Θα ακουστείτε όλοι», δήλωσε με έμφαση ο νέος πρόεδρος.ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad