Πρεμιέρα με “καυτά” θέματα για το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Πρεμιέρα με “καυτά” θέματα για το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου


Πρεμιέρα με “καυτά” θέματα για το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη, και, όταν λέμε “καυτά”, εννοούμε θέματα που “καίνε” εδώ και καιρό την τοπική επικαιρότητα…

Αρχικά, ο Π. Νίκας με φόρα από την εκκίνηση που έχει κάνει και με δεδομένο την δραματική κατάσταση στην οποία και βρίσκονται περιοχές της Πελοποννήσου με τα σκουπίδια, φέρνει τη… νούμερο ένα βασική εκκρεμότητα για να τρέξει η λύση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης μέσω ΣΔΙΤ, εκεί όπου η προηγούμενη αρχή… κόλλησε και δεν… τα κατάφερε. Ως δεύτερο θέμα συναντά κανείς στην ημερήσια διάταξη της Τετάρτης στις 4 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για τις εκτάσεις που αφορούν τις μονάδες σε Αρκαδία και Λακωνία, και, εκεί θέλει να έχουν ληφθεί από το Σώμα οι αποφάσεις εκείνες που να δείχνουν και την κατεύθυνση της άμεσης υλοποίησης του έργου, εφόσον και αυτή η υπόθεση πάρει το “πράσινο φως”.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δίνει έμφαση στην συναίνεση και την συνεργασία και δεν είναι τυχαίο ότι κανείς συναντά από την… πρώτη συνεδρίαση την συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής για το ΕΣΠΑ. Με φόντο μάλιστα τη δύσκολη κατάσταση στην απορρόφηση όπως ο ίδιος την παρουσίασε και την όλη πρόθεση αναθεώρησης που ήδη τρέχει – είδαμε και τις πρώτες απεντάξεις σε έργα που δεν είχαν ώριμες μελέτες – ο κ. Νίκας κάνει μια ακόμη κίνηση και δίνει ουσιαστικό βήμα μέσω της διαπαραταξιακής επιτροπής σε όλες τις παρατάξεις για να έχουν χρήσιμο ρόλο στην χάραξη πολιτικής σε αυτό το κρίσιμο για την οικονομία της Πελοποννήσου θέμα.

Ανάμεσα πάντως στα σημαντικά θέματα και εκείνο της έγκρισης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου δια του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις για την υλοποίηση της πράξης: Λειτουργία Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Δείγμα πως το συγκεκριμένο έργο πια που έχει ολοκληρωθεί θα λάβει και την ανάλογη περιφερειακή υπόσταση που του αρμόζει για να τρέξει δυναμικά η λειτουργία και να αναπτυχθούν στην ολότητά τους οι δυνατότητες αξιοποίησής του.

Μέσα σε όλα να σημειωθεί πως το πρώτο θέμα το εισηγείται ο Πέτρος Τατούλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, και αφορά τη μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Η ημερήσια διάταξη συνολικά περιλαμβάνει 14 θέματα…





ΠΗΓΗ:https://best-tv.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad