Σεβασμός:Όπου υπάρχει καπνός… υπάρχουν και οι Εθελοντές Πυροσβέστες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Σεβασμός:Όπου υπάρχει καπνός… υπάρχουν και οι Εθελοντές Πυροσβέστες


Στην πυρκαγιά στα Γεράνεια , όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, οι εθελοντές στάθηκαν δίπλα στους πυροσβέστες και συνέβαλλαν τα μάλλα στην κατάσβεση.

Είναι οι αφανείς ήρωες. Είναι απλοί πολίτες σαν και εμάς και εσάς. Αλλά με διπλό ρόλο. Του εργαζόμενου στην καθημερινότητα αλλά και του εθελοντή πυροσβέστη. Αυτού που στέκεται στο πλάι του πυροσβεστικού σώματος στα δύσκολα και συνδράμει όσο μπορεί.

Ο εθελοντής πυροσβέστης δεν έχει γίνει ακόμη θεσμός στην πατρίδα μας, καίτοι ξεκίνησε στις αρχές των 90s. Το 1991 εν προκειμένω, οπότε και καθιερώθηκε νομικά. Πρακτικά όμως; Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν κατιτίς παραπάνω από 2.000 εθελοντές πυροσβέστες, άνδρες αλλά και γυναίκες.

Σε δραματικές στιγμές σαν κι αυτές που βιώσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στη χώρα μας, οι εθελοντές είναι πάντα εκεί. Δίχως να αμείβονται και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τους!

Ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.
Η ενέργεια και η ανάγκη των ανθρώπων να προσφέρουν σε δύσκολες καταστάσεις, εκεί όπου η πολιτεία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να επέμβει, πολλές φορές σώζει καταστάσεις και καλυτερεύει τους όρους διαβίωσης και συμβίωσης.
Γιατί ένα άλλο πλεονέκτημα του εθελοντισμού, είναι η κοινωνικοποίηση, η δημιουργία δεμένων ομάδων που μαθαίνουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν συνθήκες εμπιστοσύνης και ασφάλειας αλλά και πολύτιμους δεσμούς φιλίας. Άλλωστε, είναι επιλογή του καθένα μας τι θα κάνει με τον χρόνο του.

Σας ευχαριστούμε πολύ για ότι έχετε κάνει και για ότι θα κάνετε ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad