Παναγιώτης Νίκας: «Είναι τραγωδία να χάσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Παναγιώτης Νίκας: «Είναι τραγωδία να χάσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ»


Καπέλιος – Τσουκαλάς, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες διοίκησης – Οικονομίας και Περιβάλλοντος

Τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε χθες από την Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ανάμεσά τους και δύο Μεσσήνιοι, ο κ. Βασίλης Καπέλιος και ο κ. Ανδρέας Τσουκαλάς.
Ταυτόχρονα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ και τα έργα που έχουν ενταχθεί, κάνοντας λόγο για 293 εκατ. που δεν έχουν απορροφηθεί, ενώ σημείωσε πως διοικητικά και οικονομικά δεν του παρέδωσε κανένας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπήκε σε ένα κουφάρι».

Νέοι αντιπεριφερειάρχες
Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Νίκα ορίσθηκαν οι εξής αντιπεριφερειάρχες:
-Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης - Οικονομίας: Βασίλης Καπέλιος
-Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος: Ανδρέας Τσουκαλάς
-Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών: Χάρης Βυτινιώτης
-Αντιπεριφερειάρχης Υγείας: Δημήτρης Σχοινοχωρίτης
-Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού: Νίκων Τζινιέρης
-Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού: Αθηνά Κόρκα
Ο κ. Νίκας στη συνέχεια αναφέρθηκε σε άλλα θέματα, όπως στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και σε ζητήματα στέγασης υπηρεσιών της Περιφέρειας.

ΕΣΠΑ
Για τη στέγαση των υπηρεσιών, είπε ότι δεν πρέπει να δαπανώνται τόσα χρήματα σε ιδιωτικά κτήρια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι για υπηρεσίες της σε Αρκαδία, Κορινθία και Αργολίδα η Περιφέρεια δαπανά 2 εκατ. ευρώ, κι αυτά θα εξοινοκομηθούν, όπως εξήγησε.
Για το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τόνισε ότι έδωσε εντολή να συνταχθεί άμεσα μελέτη επισκευής του.
Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, χαρακτήρισε την κατάσταση δραματική, υπογραμμίζοντας ότι 293 εκατ. ευρώ δεν έχουν απορροφηθεί. Διευκρίνισε, δε, ότι πρόκειται για έργα που έχουν ενταχθεί αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν. Μάλιστα, σημείωσε ότι πρόκειται για άνω του 1/3 των χρημάτων του προγράμματος που βρίσκεται στον αέρα.
«Είναι τραγωδία να χάσουμε πόρους για το ΕΣΠΑ», σχολίασε και πρόσθεσε ότι θα οργανωθεί ξεχωριστή σύσκεψη σε κάθε νομό, ενώ θα συγκροτηθεί και διαπαραταξιακή επιτροπή για το ΕΣΠΑ
Τέλος, παραλήρησε πως ο έλεγχος των οικονομικών της Περιφέρειας έχει ανατεθεί σε διεθνή εταιρεία, διευκρινίζοντας ότι δεν έρχεται ως εισαγγελέας, αλλά «μπήκε σε ένα κουφάρι, σε μια άδεια πόρτα και δεν ξέρει τι παραλαμβάνει διοικητικά και οικονομικά». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ούτε για τα τραπεζικά υπόλοιπα της Περιφέρειας μπορούν να τον ενημερώσουν.
Β.Β.

ΠΗΓΗ:tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad