Τι ζήτησε ο Νίκας από τον Χρυσοχοΐδη για τους πρόσφυγες στην Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Τι ζήτησε ο Νίκας από τον Χρυσοχοΐδη για τους πρόσφυγες στην Κόρινθο


Ομόφωνη ήταν η απόφαση των περιφερειαρχών να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «εθνικό πρόβλημα», θέτοντας, όμως, όρους και προϋποθέσεις, όπως δήλωσαν μετά τη σύσκεψη, κατά την οποία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τους ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ταχεία κι αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Οι περιφερειάρχες ζήτησαν ισοκατανομή των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός τους είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει κάθε έναν ξεχωριστά για τα κέντρα φιλοξενίας που έχει εντοπίσει το υπουργείο σε κάθε περιφέρεια και θα ζητήσει εκτενώς τις δικές τους προτάσεις και θέσεις.

 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι εθνικό ζήτημα. «Η χώρα δέχεται επίθεση και πρέπει το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να το διαχειριστούμε, για να μην έχουμε παρεπόμενα που θα πληρώσει ο λαός» είπε.

Ο ίδιος σημείωσε πως η απόφαση για στήριξη από τις περιφέρειες ήταν ομόφωνη, προκειμένου να βοηθηθούν τα νησιά του Αιγαίου, που «έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο», αλλά ζήτησε και αυτός ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Για την Πελοπόννησο είπε ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται γύρω στους 2.000 μετανάστες, με το μεγάλο βάρος να πέφτει στην Κόρινθο, γι’ αυτό και ζήτησε από τον υπουργό να μην επιβαρυνθεί άλλο η συγκεκριμένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad