Στα πάνω της αλλά με τον φόβο της αφυδάτωσης το ελαιόλαδο στην Πελοπόννησο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Στα πάνω της αλλά με τον φόβο της αφυδάτωσης το ελαιόλαδο στην Πελοπόννησο


Μέση αύξηση 70% της παραγωγής δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Αισθητά καλύτερη από την περσινή αναμένεται η φετινή παραγωγή ελαιολάδου για το σύνολο της περιφέρειας, εάν οι επόμενοι δύο μήνες λειτουργήσουν ευεργετικά για την ελιά. Σημαντικές αυξήσεις εκτιμούν οι ΔΑΟΚ και των πέντε νομών, κρατώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις τους για πιθανές προσβολές από τον δάκο, αλλά και την αφυδάτωση, αφού σε κάποιες περιοχές καταγράφεται παρατεταμένη ανομβρία που επηρεάζει τα δέντρα.

«Η κρίσιμη περίοδος είναι ακόμα μπροστά μας», δήλωσε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Γιάννης Κυριακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η παρατεταμένη ανομβρία δημιουργεί συμπτώματα αφυδάτωσης του ελαιοκάρπου που, αν συνεχιστεί, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει».

Επιφυλακτικός ήταν και ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αργολίδας, Δημήτρης Δήμου, αφού ακόμη παραμονεύει ο κίνδυνος του δάκου, με μικρές εστίες να δημιουργούνται λόγω των κλιματολογικών συνθηκών. Μικρά προβλήματα εμφανίζονται και στην Κορινθία, όμως μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αντιθέτως, στην Τριφυλία η ποιότητα του ελαιολάδου αναμένεται πολύ καλή, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα με τον δάκο, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ, Αντώνη Παρασκευόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad