ΙNKA Κορινθίας: Ελπίζουμε ότι η παρέμβαση μας θα κάνει τα σκουριασμένα γρανάζια του δήμου να κινηθούν - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΙNKA Κορινθίας: Ελπίζουμε ότι η παρέμβαση μας θα κάνει τα σκουριασμένα γρανάζια του δήμου να κινηθούν


Μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες των περιοίκων της Παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής αναφορικά με τις παραλείψεις του δήμου Kορινθίων να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες για καθαριότητα στον αύλακα όμβριων υδάτων του ΟΣΕ, καθώς και εκτενή δημοσιεύματα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ασκήσαμε και πάλι παρέμβαση στο δήμο Kορινθίων και ειδικά στον αντιδήμαρχο καθαριότητας τόσο τον προηγούμενο όσο και τον παρόντα, ως εξής:

1.     Με το με αρθ. 105/2019 έγγραφο μας σας είχαμε ειδοποιήσει για τις υποχρεώσεις που έχετε ως Δήμος απέναντι στους δημότες που καταβάλλουν τα σχετικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

2.     Με το αριθμό 52/2019 έγγραφο του Ιδρύματος για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Κορινθίας -που κοινοποιήθηκε και σε μας- είχατε ειδοποιηθεί έγκαιρα για την επικινδυνότητα που δημιουργούν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα που πέφτουν στον αγωγό ομβρίων υδάτων του ΟΣΕ παράλληλα της οδού Αριστοτέλους.

3.     Από τα δημοσιεύματα και το φωτογραφικό υλικό που τα συνοδεύει, διαπιστώνεται ότι οι προειδοποιήσεις των κατοίκων και του ιδρύματος δικαιώθηκαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο εξαιτίας της καθυστερήσεως παρεμβάσεως της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου κορινθίων.

4.     Είναι επιεικώς απαράδεκτη η κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο δήμος κορινθίων στην περιοχή, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι ο Σιδηροδρομικός διάδρομος αποτελεί μαζί με τον Παλαιό Σταθμό ΟΣΕ, σύμφωνα με την άποψη των ειδικών επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί μαζί του, πολύτιμο διατηρητέο μνημείο, συνυφασμένο απόλυτα με την ιστορία της πόλης της Κορίνθου.

5.     Θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, τόσο στην προηγούμενη όσο και στην παρούσα δημοτική αρχή, ο σεβασμός απέναντι στην ιστορία της πόλης και μάλιστα στα απτά της ενθυμήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

6.   Ελπίζουμε ότι από δω και στο εξής θα υπάρξει ο ενδεδειγμένος σεβασμός απέναντι στην ασφάλεια των δημοτών, οι οποίοι καταβάλλουν υψηλότατα ανταποδοτικά τέλη και στην ιστορία της πόλης.

7.     Είναι επιβεβλημένο να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για την ανακύκλωση των απορριμμάτων με μεγαλύτερη ανάπτυξη των μπλε κάδων, καθώς και κάδων υλικών κόμποστ, καθόσον η  ανακύκλωση συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σκοπιά. Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των αποβλήτων διότι επιτυγχάνει οικονομικά οφέλη, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

8.     Είναι λοιπόν περίεργο να αφαιρείτε κάδους ανακύκλωσης και να αρνείστε την επαναφορά τους, παρά το σχετικό τεκμηριωμένο αίτημα.

9.   Τα ανταποδοτικά τέλη δεν καταβάλλονται από τους δημότες για να γίνονται καταθέσεις στις τράπεζες. Καταβάλλονται για να υπάρχει καθαριότητα στον Δήμο, φωτισμός και ευταξία.

10. Τέλος, σας καλούμε να μας χορηγήσετε απαντήσεις επί του με αριθμό 105/2019 έγγραφου μας και ιδίως όσον αφορά το προσωπικό καθαριότητας και της πλύσης των κάδων απορριμμάτων.

11.   Ενόψει του γεγονότος ότι το ΙΝΚΑ Κορινθίας έχει πλέον από 550 μέλη, είναι πιστοποιημένη καταναλωτική οργάνωση και ως εκ τούτου έχει αυξημένα δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στους δημότες καταναλωτές του δήμου κορινθίων.

12.   Σας καλούμε άμεσα να συμμορφωθείτε στη νομιμότητα και να προβείτε χειρωνακτικά στον καθαρισμό του αγωγού ομβρίων ΟΣΕ παράλληλα με την οδό Αριστοτέλους στην Κόρινθο, καθώς και στις υπόλοιπες οφειλόμενες ενέργειές σας.

13. Έως και σήμερα, με μεγάλη λύπη, διαπιστώνουμε ότι ο δήμος κορινθίων χωρίς να αιτιολογεί, αρνείται να καθαρίσει χειρωνακτικά -όπως έχει υποχρέωση- τον αύλακα ομβρίων του ΟΣΕ, παρά το γεγονός ότι επίκειται κακοκαιρία με βροχές και είναι βέβαιο ότι θα ξανάπλημμυρίσει η περιοχή.

14. Ελπίζουμε ότι η Δημόσια παρέμβαση μας θα κάνει τα σκουριασμένα γρανάζια του δήμου να κινηθούν.

Κόρινθος 23/10/2019

 Με εξουσιοδότηση ΔΣ

     Ο γραμματέας

Αναστάσιος Μηλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad