Αντίο Θάνο μας αγαπημένε - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Αντίο Θάνο μας αγαπημένε


Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

Βαρύ ήταν το κλίμα σήμερα στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών όπου συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και πλήθος κόσμου είπαν «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο που πέθανε σε ηλικία 72 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η σορός του συνθέτη έφτασε πριν τις 12 το μεσημέρι στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών συνοδευόμενη από τη σύζυγό του, Μαρία Παπαγιάννη και τα παιδιά τους, Αλεξάνδρα και Στέργιο. Η πολιτική κηδεία τελέστηκε δημοσία δαπάνη.


Από νωρίς έφτασαν στο κοιμητήριο άνθρωποι από όλους τους χώρους.

Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Καταχειροκροτήθηκε ενώ αποχαιρετούσε τον πατέρα της

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του συνθέτη και τα δύο τους παιδιά που αποχαιρέτησαν τον άνθρωπό τους. Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, η κόρη του Θάνου Μικρούτσικου μίλησε για τον πατέρα της, με δάκρυα στα μάτια.

«Εσύ μπαμπά μου είσαι και θα μείνεις ο μεγαλύτερος σεισμός απ’ όλους» είπε η Αλεξάνδρα, αναφερόμενη στο θρυλικό τραγούδι “για τον φτωχό Μπέρτολτ Μπρεχτ” που συνέθεσε ο Θάνος Μικρούτσικος.

«Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν κάπου στον Σταυρό του Νότου, κράτησέ μου ζεστό το πιάνο για όταν ξαναβρεθούμε. Σ’αγαπάω» συνέχισε, με τη φωνή της να «σπάει» από τη συγκίνηση, την ώρα που οι παρευρισκόμενοι την χειροκροτούσαν.


(βίντεο από newsit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad