ΜΑΝΗ:Nέα στοιχεία για τον βιασμό της 12χρονης από τον ιερέα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΜΑΝΗ:Nέα στοιχεία για τον βιασμό της 12χρονης από τον ιερέα


Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στη Μάνη από τον ιερέα σύντροφο της μητέρας της. Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών μπαίνει πλέον και ο παππούς του κοριτσιού, ο οποίος είναι ύποπτος για βιασμό της ίδιας του της εγγονής. Να σημειωθεί ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο αδερφός της 12χρονης, σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι δεν πιστεύει ότι ο ιερέας θα έκανε κακό στην αδερφή του και πως κλήθηκε από το περιβάλλον του να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει. Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν πιστεύω ότι πείραξε την αδερφή μου. Ο παπάς μας φρόντιζε...θα καταθέσω όσα ξέρω...».

Την ίδια ώρα, μάρτυρας «κλειδί» αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές για να ρίξει φως στην περίπλοκη αυτή υπόθεση που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Ο δικηγόρος του ιερέα από τη Μάνη, Νίκος Ιωάννου, ο οποίος ισχυριζόταν εξ' αρχής ότι ο πελάτης του είναι αθώος, αναφέρει στο zougla.gr ότι υπάρχει νέα παράμετρος στην υπόθεση που αποδεικνύει την αθωότητα του εντολέα του, ενώ σε ερώτησή μας για τον πελάτη του ο οποίος διαγνώστηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«….Αποτελεί ισχυρή απόδειξη της αθωότητας του πελάτη μου. Να υπενθυμίσω ότι κατηγορείται για βιασμό κατ' επανάληψη. Είναι αυτονόητο πως αν έχει διαγνωστεί με λοιμώδες νόσημα και το φερόμενο ως θύμα είναι υγιές, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί ισχυρή απόδειξη της αθωότητας…».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ακόμη ότι στις νέες εξελίξεις υπάρχει ένας μάρτυρας «κλειδί» ο οποίος αναμένεται να καταθέσει προκειμένου να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Ταυτόχρονα, αναμένεται και η απολογία του παππού της 12χρονης, ο οποίος «θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας που έχουμε διατυπώσει από την αρχή, ότι δηλαδή, εάν το παιδί έχει υποστεί την παραμικρή κακοποίηση, τότε αυτό έχει γίνει από άλλο πρόσωπο και όχι από τον εντολέα μου», λέει στο zougla.gr ο κ. Ιωάννου. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του παππού, ο ίδιος αρνείται ότι έχει πειράξει την εγγονή του.

Ούτε ο παπάς γνώριζε ότι πάσχει από λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα

Ο ιερέας μετά την προφυλάκισή του στις φυλακές Τριπόλεως, ως είθισται, υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις και διαγνώσθηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα, ενώ ο ίδιος, όπως έγινε γνωστό, δεν γνώριζε ότι το είχε.

Μάλιστα, οι ιατροί του σωφρονιστικού καταστήματος έκριναν ότι ο ιερέας έπρεπε να υποβληθεί εκ νέου σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και για αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Κατά την μεταφορά του στην Αθήνα, που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, ο ιερέας, χωρίς να γνωρίζει τίποτα αρχικά για την κατάστασή του, έκανε επίμονα ερωτήσεις στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τον καθησύχαζαν, λέγοντάς του ότι πρόκειται για καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Ο ιερέας παρέμεινε κρατούμενος σε ένα από τα τέσσερα κελιά που είχαν διαμορφωθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για την κράτηση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Αφενός, λόγω του νοσήματος, αφετέρου για την προστασία του από τους συγκρατούμενούς του, οι οποίοι όπως έχουμε δει πολλές φορές κατά το παρελθόν, δεν συγχωρούν πράξεις βιασμού σε ανήλικα παιδιά.


Το χρονικό της υπόθεσης και ο νέος μάρτυρας «κλειδί»

Η 12χρονη τον Φεβρουάριο του 2018 φιλοξενούταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα κατ’ επανάληψη βιασμού από τον ιερέα σύντροφο της μητέρας της.

Το παιδί στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε πως ο σύντροφος της μητέρας του μία μέρα την πλησίασε χωρίς να φορά παντελόνι και εσώρουχο, την έγδυσε και τη βίασε. Η μητέρα του, τους έπιασε στο κρεβάτι και χτύπησε το κοριτσάκι.

Ωστόσο, το παιδί αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού και από τον παππού του.

Ο ιερέας, ο οποίος είναι προφυλακισμένος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ουδέποτε άγγιξε το κορίτσι ερωτικά. Υποστηρίζει επίσης πως η κατάθεση της 12χρονης είναι προκατασκευασμένη και κατευθυνόμενη, φωτογραφίζοντας τον παππού της. Μάλιστα, είναι το μοναδικό άτομο που επισκεπτόταν την μικρή στο Χαμόγελο του Παιδιού και πολλές φορές συνοδευόταν από την κόρη του. Η 12χρονη, σύμφωνα με τον ιερέα, δεν έδειχνε να ενοχλείται από τις επισκέψεις του ιερέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, σημαντική είναι και η κατάθεση ενός γιατρού από την Αρεόπολη, ο οποίος αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ήταν παρών σε περιστατικό, όταν η 12χρονη κοπέλα αρνήθηκε να μείνει με τον παππού της επειδή η μητέρα της θα παρέμενε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις. Η μητέρα της είχε πάθει κρίση πανικού και για αυτό χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της περιοχής. Τότε οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την νοσηλεία της. Η 12χρονη κόρη της, όμως, αρνήθηκε να μείνει στο ίδιο σπίτι με τον παππού της κι έτσι μεταφέρθηκε στο Χαμόγελο του παιδιού, μετά από μεσολάβηση της αστυνομίας.

Τα αλλάζει στις δηλώσεις της η μητέρα της 12χρονης


Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας της ανήλικης, η οποία αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση ισχυρίστηκε ότι «ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη...». Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, παραδέχθηκε ότι ο 57χρονος ιερέας- σύντροφός της «είχε κάνει κακό στην κόρη μου. "Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει" », είπε η γυναίκα ότι της αποκάλυψε η κόρη της.

Απαντώντας, τέλος στο αν το παιδί «τα έβγαλε από το μυαλό της», απάντησε ότι «αυτό  θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

ΠΗΓΗ:https://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad