«Φρένο» στις λέσχες καπνιστών βάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

«Φρένο» στις λέσχες καπνιστών βάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας


«Φρένο» στη δημιουργία χώρων που θα λειτουργούν ως λέσχες Καπνιστών βάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, κάνοντας λόγο για «καινοφανή νομικά μορφώματα», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν κατά προτεραιότητα έλεγχοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα η ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων».

Και προειδοποιεί: «Οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

Πώς θα λειτουργούν οι λέσχες

Όπως είπε ο Ηλίας Καλλιώρας, γενικός γραμματέας του ΠΑΣΚΕΔΙ στην ΕΡΤ1, οι λέσχες καπνιστών που θα δημιουργήσει το νομικό τμήμα του σωματείου θα είναι χώροι με εξαερισμό χωρίς εργαζόμενους υπό τη μορφή μη κερδοσκοπικών σωματείων, όπου οι συμμετέχοντες – μέλη θα μπορούν να απολαμβάνουν το καφέ ή το ποτό τους.

Από την πλευρά του ο Άγγελος Μπίνης, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ανέφερε ότι το παραπάνω μόρφωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνεται κάποιος μέλος από τη μια στιγμή στην άλλη, ενώ αναρωτήθηκε πώς θα λειτουργούν χωρίς εργαζόμενους.

Δήλωσε δε ότι θα υπάρχουν μεικτά κλιμάκια για πλήρη έλεγχο όλων των εκφάνσεων μιας επιχείρησης, ενώ συμπλήρωσε ότι θα λαμβάνονται καταθέσεις τόσο από πελάτες όσο και από προμηθευτές μιας επιχείρησης για να διαπιστωθεί ότι λειτουργεί βάσει νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad