Κόρινθος : Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Εκτός κινδύνου οι τραυματίες απο ανταλλαγή πυροβολισμών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Κόρινθος : Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Εκτός κινδύνου οι τραυματίες απο ανταλλαγή πυροβολισμών


Στην εξάρθρωση μιας επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών οδήγησε η χθεσινή σύλληψη τριών μελών της, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην Αρχαία Κόρινθο.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, πρωινές ώρες χθες (8 Φεβρουαρίου) πραγματοποιώντας αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών της οργάνωσης, προσέγγισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες.
Δύο από τους επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν από το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν σε παρακείμενες χαράδρες, πυροβολώντας συνολικά (3) φορές κατά των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί, ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο δραστών και την περαιτέρω ακινητοποίηση και σύλληψή τους.
Ο τρίτος δράστης προέβαλε σθεναρή αντίσταση πλην όμως συνελήφθη στο σημείο όπου είχαν σταθμεύσει το όχημα.
Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο Θριάσιο και στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι εκτός κινδύνου.

Από τις έρευνες στο σημείο και στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο (2) πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι δράστες καθώς και πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ με (2) γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων, που βρέθηκε εντός του οχήματος.

Το όχημα είχε ενοικιαστεί προχθές (7 Φεβρουαρίου) στην Πρέβεζα από δύο ημεδαπούς – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν χθες στην ίδια περιοχή. Όπως προέκυψε από την έρευνα στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ακόμα δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούνται.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί περίπτωση ένοπλης ληστείας που διέπραξαν μέλη τη οργάνωσης την 2 Δεκεμβρίου 2019 σε υποκατάστημα τράπεζας σε περιοχή της Μεσσηνίας, απ’ όπου αφαίρεσαν πάνω από (208.000) ευρώ ενώ είχαν πυροβολήσει στο εσωτερικό της τράπεζας με πιστόλι και πολεμικό τυφέκιο.

Επιπλέον, για δύο από τα μέλη της οργάνωσης (συλληφθείς και αναζητούμενος), εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία την 5η Αυγούστου 2019 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα Πρέβεζας ενώ σε βάρος έτερου συλληφθέντα ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, ληστεία και αρπαγή. Σε επακόλουθες έρευνες στις οικίες των δύο ημεδαπών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM .

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία κατά συναυτουργία και οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Σημειώνεται ότι, τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι σεσημασμένα και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα όπως ληστείες, κλοπές και υποθέσεις περί όπλων και αλλοδαπών ενώ ένας από τους αναζητούμενους αλλοδαπούς έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad