Πιάστηκαν οι διαρρήκτες που απήγαγαν γυναίκα στην Ερμιόνη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πιάστηκαν οι διαρρήκτες που απήγαγαν γυναίκα στην Ερμιόνη


Εξιχνιάστηκε εγκληματική ομάδα στην Ερμιονίδα: Τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών από την Αστυνομία - Βρέθηκαν, ακόμα, όπλα και μαχαίρια

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στον δήμο Ερμιονίδας, εξαρθρώνοντας εγκληματική ομάδα διαρρηκτών που είχε ρημάξει σπίτια, καταστήματα και αποθήκες. Η τελευταία απόπειρα τους, που συνοδεύτηκε και από απαγωγή γυναίκας, αποδείχθηκε η… μοιραία, ώστε οι αλλοδαποί δράστες να πέσουν στα χέρια των Αρχών. Αργά το βράδυ της Πέμπτης (26/03)… χτύπησαν σε σπίτι έξω από την Ερμιόνη, με το ζευγάρι που ζει στην συγκεκριμένη οικία να ζει δραματικές στιγμές.

Με βάση της ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών και εννέα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Αργολίδα. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -61.000- ευρώ». Βρέθηκαν πάνω τους και όπλα και μαχαίρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ημεδαπών και εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (27.3.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 25, 28, 33 και 41 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες την 26.3.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας ακινητοποίησαν δύο (2) ημεδαπούς και τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια με την απειλή χρήσης βίας μετέφεραν σε άγνωστο χώρο το έναν εκ των δύο ατόμων απαιτώντας περαιτέρω χρήματα. Λίγο αργότερα, οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να τα αποσπάσουν, αποδέσμευσαν το άτομο και τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, ανωτέρω δράστες εξακριβώθηκε ότι την 11.4.2019 και την 19.3.2020, αντίστοιχα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέρρηξαν οικίες ημεδαπών και με την απειλή χρήσης βίας και μεταλλικού αντικειμένου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο και εργαλεία.

Επιπρόσθετα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.10.2019 έως και την 16.3.2020, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέπραξαν, συνολικά, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και σε περίπτερα . Α πό τις παραπάνω οικίες αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, σειρήνες συναγερμού, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά όπλα, μονάδα καταγραφικού συστήματος κλειστού κυκλώματος (καταγραφικό μηχάνημα) και εργαλεία .

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -61.000- ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν:

-2- οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων
-6- μαχαίρια,
-1- όπλο εκτόξευσης κροτίδων,
-1- περίστροφο, τύπου ρέπλικα
-1- πιστόλι, τύπου ρέπλικα,
-5- αμπούλες αερίου εκτόξευσης μεταλλικών σφαιριδίων,
το χρηματικό ποσό -720- ευρώ
πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων,
κοσμήματα, καθώς και
κιάλια παρακολούθησης και μονωτική ταινία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων».



Οι δραματικές στιγμές που έζησε ζευγάρι στην Ερμιόνη

Πολύ δύσκολες στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στην Ερμιόνη το βράδυ της Πέμπτης (26/03) – σύμφωνα με την Αστυνομία από τους συλληφθέντες – όταν ξαφνικά μέσα στη νύχτα ήρθε αντιμέτωπο με ληστές μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Οι κουκουλοφόροι δράστες πριν μπουν στην οικία έκοψαν το ρεύμα. Αφού πρώτα πήραν χρήματα, κοσμήματα και ότι άλλο υπήρχε στο σπίτι και είχε αξία, απήγαγαν τη γυναίκα και ζήτησαν λύτρα. Τελικά, δεν κατάφεραν να πάρουν περισσότερα χρήματα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η υπόθεση φέρεται να έχει εξιχνιαστεί από στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, οι σκηνές που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/03) μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στην Ερμιόνη, ήταν τρομακτικές. Οι δράστες, αφού ξάφνιασαν το ζευγάρι, παίρνοντας από το σπίτι όσα χρήματα βρήκαν, όπως και άλλα πράγματα αξίας, όπως χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές δεν σταμάτησαν εκεί.

Χρησιμοποιώντας βία άρπαξαν και τα κινητά τηλέφωνα από τα χέρια του ζευγαριού, τραβώντας ταυτόχρονα τη γυναίκα προς το μέρος τους. Οι στιγμές ήταν εφιαλτικές. Οι δράστες απήγαγαν την τρομαγμένη γυναίκα και ζήτησαν από τον άντρα 30.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του. Ακολούθως, κατευθύνθηκαν σε ερημική τοποθεσία έξω από την Ερμιόνη σε μια παραλία. Εκεί χτύπησαν και βασάνισαν τη γυναίκα. Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα με την αγωνία να μεγαλώσει.

Τελικά, οι δράστες, με την ώρα να περνάει, άφησαν τη γυναίκα στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, χωρίς να πάρουν λύτρα και εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα, αφού πρώτα προσανατολίστηκε, κατέφυγε σ’ ένα σπίτι στα Μανδράκια, που βρίσκεται κοντά στο σημείο, που την εγκατέλειψαν οι δράστες. Από εκεί ειδοποίησε την αστυνομία. Στη συνέχεια έμαθε και ο σύζυγός της, πως η γυναίκα του είχε αφεθεί ελεύθερη από τους απαγωγείς της και ότι είναι καλά.

Στην αστυνομία χτύπησε συναγερμός και από το τοπικό τμήμα ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνσης στο Ναύπλιο. Μέσα σε λίγη ώρα, στην Ερμιόνη έφτασε κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. Επί ώρες οι Αρχές «σάρωναν» την περιοχή.

Η Αστυνομία δεν απέκλεισε αυτή η υπόθεση να συνδέεται με παρόμοια που είχε γίνει στην Κοιλάδα πριν από μια εβδομάδα. Τότε, με πανομοιότυπο τρόπο δράστες είχαν μπει σε σπίτι ηλικιωμένου στον Κάμπο Κρανιδίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο βοηθός του που έμενε μαζί. Φεύγοντας είχαν πάρει μια τηλεόραση και χρήματα. Το σπίτι που έμενε ο ηλικιωμένος και ο ινδός βοηθός του βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία.

Οι δράστες είχαν εμφανιστεί στις 10 η ώρα το βράδυ, και χτύπησαν τον Ινδό. Δεν πείραξαν, ωστόσο, τον ηλικιωμένο άντρα. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι εκτός από την τηλεόραση πήραν 10 ευρώ από τον Ινδό και 500 ευρώ του ηλικιωμένου που βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι. Ο βοηθός το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής (20/03) κατάφερε να ειδοποιήσει για βοήθεια…

Τελικά, η Αστυνομία (στην περιοχή κατέφθασαν και άνδρες από την Ασφάλεια Ναυπλίου) προέβη στις παραπάνω συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad