Νέα τηλεφωνική γραμμή για τον κορονοϊό – Σε λειτουργία από το μεσημέρι της Δευτέρας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Νέα τηλεφωνική γραμμή για τον κορονοϊό – Σε λειτουργία από το μεσημέρι της Δευτέρας


Θα ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες

Στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας ενεργοποιείται το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης των κατοίκων της Αττικής, για την επιδημία του κορονοϊού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό 2142142000.

Το Call Center της περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στελεχώνουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που θα παρέχουν ιατρικές πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο υποστήριξης των ευπαθών ομάδων (χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι), με τη συμμετοχή των Κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Στην προσπάθεια θα συνδράμουν η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που θα διαθέσει ψυχολόγους και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων.

Επιπρόσθετα θα δοθεί έμφαση στην ενημέρωση, τόσο των επαγγελματιών υγείας, όσο και των πολιτών. Για το λόγο αυτό το WEB TV του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας θα παρέχει καθημερινά πληροφορίες, για το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά μπορούν να συμπληρώνουν την φόρμα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.isathens.gr/forma-til-kentro-pliroforiwn-voitheias-coronavirus.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad