EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑ:Πρόταση μέτρο στήριξης - Απόσταση κρίσεως - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑ:Πρόταση μέτρο στήριξης - Απόσταση κρίσεως


ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

κ. Αδωνι Σπυρίδων Γεωργιάδη 2. Γ.Γ.Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη



ΚΟΙΝ. 1. Βουλευτές Κορινθίας

κ. Χρήστο Δήμα κ. Νικόλαο Ταγαρά

κα. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάδη

κ. Γιώργο Ψυχογιό

2. Κ.Ε.Ε.Ε.

3. Επιμελητήρια Ελλάδας


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας αποστέλλω τη συγκεκριμένη επιστολή για να σας εκθέσω τους προβληματισμούς μου σαν επιχείρηση για τις επερχόμενες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ο κλάδος μας είναι απ αυτούς που ακόμα και στη περίοδο της έντονης οικονομικής ύφεσης άντεξε , ήταν παραγωγικός και εξελίχθηκε όσο αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα.

Δυστυχώς στη νέα αυτή απειλή του κορωνοϊού δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά , προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοικτές και να μη προβούμε σε απολύσεις ή παύσης εργαζομένων.

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και με τη διαφαινόμενη έλλειψη οινοπνεύματος που υπάρχει προτείνω να προβούμε σε μια πρόταση προς το υπουργείο εμπορίου η οποία θα είναι συμφέρουσα για πολλούς κλάδους όπως εμπορικό , φαρμακευτικό , αγροτικό και οικονομικό.

Σε επικοινωνία μου με τον υπεύθυνο της διεύθυνσης γεωργίας Κορινθίας και θέτοντας του κάποιες ερωτήσεις-προβληματισμούς με ενημέρωσε πως σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται η Απόσταξη Κρίσεως.

Ως Απόσταξη κρίσεως ορίζεται η διάθεση ορισμένης ποσότητας κρασιού (10-15%) της συνολικής ετήσιας εγχώριας παραγωγής εκτός οίνων χαρακτηρισμένων ως Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε και κάθε οινοποιείο μπορεί να διαθέσει μια ποσότητα σε συμφέρουσα τιμή

,για την απόσταξη του σε ειδικές εγκαταστάσεις και την παραγωγή αλκοόλης έως και 95%

Αυτό αφενός βοηθάει στη μείωση των αποθεμάτων των οινοποιείων , τα οποία δε θα μπουν στον επερχόμενο τρύγο αδιάφορα για αγορά σταφυλιών κάτι που θα είναι καταστροφικό για την αγροτική οικονομία η οποία ήδη είναι κλονισμένη αρκετά. Επίσης θα βοηθήσει στη μη κατάρρευση των τιμών του κρασιού και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μετά το πέρας της κρίσης αυτής

Βοηθάει τη χώρα να είναι παραγωγική με δική της αλκοόλη , να μην εξαρτάται από τις χώρες που εισάγει (Βουλγαρία-Γαλλία-Βέλγιο) οι οποίες ενδεχομένως να δεσμεύσουν τις παραγόμενες ποσότητες τους για τις εγχώριες δικές τους ανάγκες. Αυτή θεωρώ πως είναι και η σημαντικότερη συνθήκη που πρέπει να εστιάσουμε.

Επίσης θα είναι προς όφελος του κράτους διότι θα υπάρξει επάρκεια αλκοόλης προς διάθεση , θα καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια και το παραεμπόριο.

Η διαδικασία αυτή γινόταν σταθερά μέχρι και το 2004 με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εγκαταστάσεις του κυρίου Σπηλιόπουλου στη Πάτρα οι οποίες είναι ακόμα ενεργές

Θεωρώ πως το επιμελητήριο μας θα πρέπει και στο θέμα αυτό να είναι πρωτοπόρο και να βοηθήσει τη χώρα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που διανύει

Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και πληροφορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad