Σύσκεψη για τον κορoνοϊό στη Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Σύσκεψη για τον κορoνοϊό στη Κόρινθο


Προγραμματισμένη σύσκεψη, με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της λοιμώδους νόσου, του κορoνοϊού που εμφανίστηκε στη χώρα μας, συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κορινθο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τ. Γκιολής, “η Περιφέρεια και όλες οι τοπικές αρχές είμαστε σε εγρήγορση και πάντα σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς δημόσιας υγείας. Είναι ξεκάθαρο πως ακολουθούμε αυστηρά την οποιαδήποτε καθοδήγηση και μέτρο που θα μας υποδείξει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στον νομό Κορινθίας και αυτό που έχουμε να συστήσουμε είναι όχι πανικός και αυστηρή τήρηση των οδηγιών ατομικής και συλλογικής υγιεινής, στο σπίτι, στα σχολεία, σε επαγγελματικούς χώρους και σε χώρους συνάθροισης”.

Τέλος, μεταξύ άλλων. διευκρίνισε πως και το προληπτικό κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων. είναι μέτρο το οποίο -όπως δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ-, θα πραγματοποιηθεί εφ’ όσον το συστήσει ο ΕΟΔΥ.



Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας Σοφία Κοκλώνη, οι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι του νομού, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μιχάλης Πέρρος, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ρούλα Χαρίτου και εκπρόσωποι από το κλιμάκιο του Τμήματος Κορινθίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.



πηγή ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad