Συντονιστικό όργανο έβγαλε η σύσκεψη των παραγωγών ελιάς Καλαμών στην Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Συντονιστικό όργανο έβγαλε η σύσκεψη των παραγωγών ελιάς Καλαμών στην Κόρινθο

Συνάντηση με ενδιαφέροντα συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην Κόρινθο με τη συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγών ελιάς Καλαμών από Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα και Λακωνία.

Συνάντηση με ενδιαφέροντα συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην Κόρινθο με τη συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγών ελιάς Καλαμών από Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα και Λακωνία.

Τα θέματα, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Ανδρέας Κότσαλος, παραγωγός από την Αιτωλοακαρνανία, στα οποία επικεντρώθηκε η σύσκεψη ήταν η ανταλλαγή απόψεων ανά περιοχή αναφορικά με επίκαιρα θέματα της ελιάς Καλαμών και η συμφωνία όλων για τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, μέσω του οποίου θα γίνει ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών.

Με κύριο θέμα της συζήτησης το ΠΟΠ-ΠΓΕ της ελιάς Καλαμών, για το οποίο υπάρχει πλέον πλήρης ενημέρωση, καθώς και υλικό με το ιστορικό όλων των ενεργειών που έχουν γίνει κατά το παρελθόν για την ελιά Καλαμών, υπήρξε σύμφωνη απόφαση πως επιβάλλεται πολιτική βούληση και λύση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα σταθεροποίησης της πορείας του εθνικού μας προϊόντος.

Η καθοριστική παρέμβαση της πολιτείας απαιτείται πλέον και για την θωράκιση από τους γνωστούς κινδύνους, οι οποίοι έχουν άμεση συμβολή στη διαμόρφωση της τιμής και της διαχείρισης της ελιάς, τονίζει ο κ. Κότσαλος στον ΑγροΤύπο.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του συντονιστικού οργάνου

Μεταξύ άλλων, στην σύσκεψη δόθηκαν από τους συμμετέχοντες πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με την διακίνηση του προϊόντος ανά περιφέρεια, συμφωνήθηκε ότι ο κλάδος έχει υποστεί τέτοιο πλήγμα, που δικαιούται εκ των πραγμάτων να μπει στους πληγέντες από τον κορονοϊό κλάδους. Ως προς τούτο, οι παραγωγοί στην σύσκεψη τόνισαν ότι το κράτος πρέπει να διερευνήσει όχι μόνο αν γίνονταν εξαγωγές του προϊόντος κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, αλλά και το αν απορροφήθηκε ντόπιος καρπός τη δεδομένη περίοδο.

Οι παραγωγοί ζητούν μέτρα αποτροπής των ελληνοποιήσεων ελιάς και ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, τώρα που υπάρχει πλαίσιο για βαριές ποινές, ώστε του χρόνου να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Τέλος, έγινε αναφορά από τους παραγωγούς στην επικείμενη δραστική κάμψη της νέας παραγωγής ελιάς Καλαμών, για μια σειρά από λόγους, που έχουμε αναφέρει πολλάκις.



Μπίκας Αλέξανδρος


ΠΗΓΗ:https://www.agrotypos.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad