Ανασχηματισμός Σαμαρά δια χειρός Μητσοτάκη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ανασχηματισμός Σαμαρά δια χειρός Μητσοτάκη


Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε την Τρίτη (08/04) από τον Στέλιο Πέτσα, αν μπορεί κάποιος να τον πει ανασχηματισμό, έχει παρασκήνιο πλούσιο και έντονο.

Και τι εννοούμε;

Εννοούμε πως για να φτάσουμε στο σημείο σήμερα ν’ ακούσουμε τις αναβαθμίσεις του Νίκου Παπαθανάση και του Θεόδωρου Σκυλακάκη, καθώς επίσης και την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα του Παναγιώτη Τσακλόγλου, της Ζωής Ράπτη και του Νικόλα Ταγαρά, έχουν προηγηθεί διάφορα.

Όταν έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι το θέμα του ανασχηματισμού, πριν μερικές εβδομάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πηγές, είχε προαποφασίσει τις αλλαγές. Στον ανασχηματισμό αυτόν που είχε στο μυαλό του και με τον οποίο ήθελε να δώσει ένα ξεκάθαρο πιο κεντρώο στίγμα, επρόκειτο να τοποθετήσει στο υπουργείο Εξωτερικών τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ παράλληλα θ’ απομακρύνονταν οι Σαμαρικοί, Γιάννης Βρούτσης, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με εκείνον τον προγραμματισμό, ο Νίκος Δένδιας θα μεταφερόταν στο υπουργείο Άμυνας, ενώ θ’ απομακρύνονταν οι αποτυχόντες γενικά Χάρης Θεοχάρης, Λίνα Μενδώνη, Βασίλης Κικίλιας και Λευτέρης Αυγενάκης.

Μετά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε πράξη, ενώ παράλληλα υπήρξε μυστική «λευκή» απεργία από διάφορους που αρνιόντουσαν να κάτσουν σε υπουργική καρέκλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού είδε ότι η κατάσταση δυσκόλευε, επέλεξε τον δρόμο ενός αρκετά ηπιότερου ανασχηματισμού, ο οποίος όμως κι αυτός είχε τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει μια μικρή αναδιάρθρωση που αφορά μόνο πέντε πρόσωπα και μόνο και μόνο επειδή είχε ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός.

Το μόνο τόλμημα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτόν τον ανασχηματισμό είναι ν’ αμφισβητήσει τον Άδωνη Γεωργιάδη, από τον οποίο πήρε το χαρτοφυλάκιο των Ιδιωτικών Επενδύσεων και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που τόσο ήθελε.

Ακόμα όμως κι αν έκανε αυτό προηγουμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Άρα, ουσιαστικά μιλάμε για μια κυβέρνηση Σαμαρά διά χειρός Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad