Δεσμεύσεις Σταθάκη σε Τατούλη για ζητήματα της Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Δεσμεύσεις Σταθάκη σε Τατούλη για ζητήματα της Πελοποννήσου


Τη δέσμευσή του στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ότι μέσω Προεδρικού Διατάγματος θα λυθεί το ζήτημα της μετεγκατάστασης του χωριού Τριποτάμου Μεγαλόπολης εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριποταμιτών κ. Ηλίας Δάρρας και ο εκπρόσωπος των κατοίκων Τριποτάμου κ. Σπύρος Αποστολόπουλος.
 Κατά τη γόνιμη συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν για το συγκεκριμένο ζήτημα σε σχέση με τον αποχαρακτηρισμό και την εκχώρηση της προτεινόμενης έκτασης και υπήρξε ομόφωνη απόφαση η επιλεγείσα θέση εγκατάστασης να είναι η εγγύτερη ώστε να διατηρηθεί η πολιτισμική και ιστορική σύνδεση με τον απαλλοτριωμένο οικισμό.
 Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ώστε να εξεταστούν οι λεπτομέρειες κατάρτισης του Προεδρικού Διατάγματος.
 Πρώτη περιφερειακή ενεργειακή κοινότητα η Πελοπόννησος Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το νέο νόμο, που πρόκειται άμεσα να ψηφιστεί, και να μετατραπεί στην πρώτη περιφερειακή ενεργειακή κοινότητα.
«Πρόκειται για την έμπρακτη εφαρμογή της δημοκρατίας στην ενέργεια, κάτι το οποίο αποτελεί το πιο σημαντικό πολιτικό διακύβευμα αυτή τη στιγμή στη χώρα» όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης.
 Τεχνική συνάντηση Περιφέρειας Πελοποννήσου – Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα πυρηνελαιουργεία
Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί και μια ακόμη τεχνική συνάντηση μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου για να βρεθούν λύσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία, ώστε να εξασφαλιστεί η απροβλημάτιστη λειτουργία τους.
ΠΗΓΗ:best-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad