Ο δήμος Κορινθίων να σέβεται την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ο δήμος Κορινθίων να σέβεται την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του

Σχετικά με την συνεδρίαση της 25.10.2017 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων σημειώνουμε τα εξής :

1. Για την ένταση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ Πνευματικός ο οποίος για άλλη μια φορά με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και προσβλητικές αναφορές επεδίωξε την ένταση για να καλύψει τις εντυπώσεις από αλλά θέματα συζήτησης . Δεν μπορούμε να ανεχθούμε προσβλητικές αναφορές και για αυτό αντιδράσαμε.

2. Θέσαμε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της κακής και παράνομης συμπεριφοράς του δήμου προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τεχνικές υπηρεσίες στερώντας τους το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας ( ΜΑΠ) που ο νόμος επιβάλλει για να κάνουν σωστά και με ασφάλεια τη δουλειά τους . Ζητήσαμε ο δήμος να δίνει στολές εργασίας, προστατευτικά γάντια και γάλα στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται από το νόμο. Επίσης να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του συλλόγου εργαζομένων από 29.8.17 και να δώσει σε χρήμα ότι δεν έδωσε σε γάλα και ΜΑΠ για τα έτη 2012,2013,2014,2015,2016 2017.

3. Ζητήσαμε να μην διαγραφούν χρέη 135 χιλιάδων ευρώ περίπου στις εταιρίες  γνωστού επιχειρηματία κοσμικών κέντρων στο Σολωμό, που έχουν καταλογιστεί από τους αρμοδίους υπαλλήλους σε εφαρμογή του νόμου 2539/1997 άρθρο 20 που αφορούν τα έτη 2005,2006,2007 και 2008. Η αντικανονική εισήγηση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών με πρόεδρο τον κ Παρτσινέβελο αποσύρθηκε για συζήτηση στην επομένη συνεδρίαση του ΔΣ. Τα επιχειρήματα του δημοτικού συμβούλου  κ Παππά συνηγόρου των επιχειρήσεων δεν μας έπεισαν.

4. Στα υπόλοιπα θέματα ζητήσαμε να προχωρήσει η υλοποίηση των πολεοδομικών σχεδίων που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ , συμφωνήσαμε στην τουριστική προβολή του δήμου παρότι το σχέδιο δεν είναι κατά τη γνώμη μας ο καλύτερος τρόπος προβολής , ψηφίσαμε να αγοραστεί λεωφορείο για τις ανάγκες μετακινήσεων του ΚΕΠΑΠ κλπ .

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το βίντεο :Βασίλης Νανόπουλος

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων


Πηγή:simmaxiapoliton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad