Γιατί οι άντρες βλέπουν πορνό; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Γιατί οι άντρες βλέπουν πορνό;



Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και με αυξανόμενους ρυθμούς η πορνογραφία μέσω διαδικτύου φαίνεται να εισβάλλει στο σπίτι στο γραφείο και στην κρεβατοκάμαρα μας.

Γράφει η Κατερίνα Ζαγοραίου


Πιθανότατα η ανωνυμία που προσφέρει στους χρήστες αλλά και η έλλειψη λογοκρισίας συμβάλλουν στο να παρακολουθούν ολοένα και περισσότεροι ενήλικες, γυναίκες και άντρες αλλά και νεότεροι πορνό μέσω διαδικτύου. Δεν ξέρω αν ο εθισμός στη διαδικτυακή πορνογραφία έχει τις ρίζες του στην παιδική ηλικία όπου... ο συντηρητισμός και τα ταμπού εμπόδιζαν τη σεξουαλική αγωγή να μπει στα  σπίτια, στην οικογένεια και στις σχολικές αίθουσες όμως τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια πραγματικότητα με βλαβερές συνέπειες στην προσωπικότητα, στην σεξουαλική ταυτότητα και στις προσωπικές σχέσεις.

Σίγουρα η περιστασιακή και συναινετική χρήση του πορνογραφικού υλικού από το ζευγάρι μπορεί να ανανεώσει την σχέση, όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί άντρες και γυναίκες  αντί να προτιμήσουν να φλερτάρουν, να κάνουν έρωτα με ένα φυσικό, υπαρκτό πρόσωπο και να κοινωνικοποιηθούν προτιμούν να ικανοποιούνται με έναν τόσο εγωκεντρικό τρόπο με μη πραγματικούς αλλά «εικονικούς» συντρόφους.

Οι λόγοι που ενδέχεται να κάνουν μία γυναίκα να προτιμήσει το διαδικτυακό σεξ είναι:

Οι πολλές ώρες εργασίας.

Η υιοθέτηση ενός πιο μοναχικού τρόπου ζωής.

Οι πολλές αποτυχημένες προσπάθειες - να βρει ένα σύντροφο - με αποτέλεσμα την απογοήτευση και την απόσυρση από την προσπάθεια να φλερτάρει και να ολοκληρωθεί ερωτικά μέσα από μια φυσιολογική σχέση.

Οι λόγοι που κάνουν έναν άντρα να βλέπει πορνό είναι:

Η απόσταση που μπορεί να έχει δημιουργηθεί μέσα στη σχέση ή μέσα στο γάμο.

Η αδυναμία κάποιων αντρών να εκτεθούν μπροστά σε έναν σύντροφο. Η ανασφάλεια που ενδέχεται να νιώθουν.

Τα προβλήματα σεξουαλικής φύσεως που μπορεί να έχει ένας άντρας, όπως για (πχ στυτική δυσλειτουργία).

Οι υπερβολικές και αρρωστημένες πολλές φορές σεξουαλικές προσδοκίες και απαιτήσεις που έχει.

Η σύντροφος του που ενδέχεται να αδιαφορεί για εκείνον.



Πίσω τώρα από την υπέρμετρη έως και αρρωστημένη χρήση πορνογραφικού υλικού  μέσω διαδικτύου κρύβονται αρκετοί κίνδυνοι...

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν λανθασμένες αντιλήψεις για το σεξ σε νέους και ενήλικες. Σύγχυση σεξουαλικού ρόλου και σεξουαλικής ταυτότητας...

Κίνδυνος να έχουμε υπερβολικές σεξουαλικές απαιτήσεις  από τον εαυτό μας και τον σύντροφο μας.

Πιθανότητα  απομόνωσης, μοναξιάς και παραίτησης της προσπάθειας συνεύρεσης με το άλλο φύλο.

Κίνδυνος αντικατάστασης της αληθινής σωματικής επαφής και αίσθησης με... τις μη πραγματικές και εικονικές συνευρέσεις του διαδικτύου.

Δημιουργία προβλημάτων στην σχέση και απομάκρυνση των συντρόφων.

Εθισμός στο πορνογραφικό υλικό.



Η υπερβολική χρήση του πορνογραφικού υλικού του διαδικτύου, σαφέστατα δεν λύνει τα σεξουαλικά προβλήματα. Δημιουργεί περισσότερα, απομακρύνει τους ανθρώπους, σκοτώνει τον εγκέφαλο και προκαλεί εθισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης και αντιμετώπισης.

ΠΗΓΗ:kontasou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad