Εκτός η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Εκτός η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων



Οι νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν προτιμήθηκαν – για ακόμη μία φορά – από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην πορεία της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στην PyeongChang της Νοτ. Κορέας.

Το Ολυμπιακό Φως θα γεννηθεί στο ναό της Ήρας με τον παραδοσιακό όπως πάντα τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου, με παρόντες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό της Νοτίου Κορέας Nak-Yon Lee, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής «PyeongChang 2018» και σύσσωμη τη νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο.

Η τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στις 24 Οκτωβρίου 2017 με Πρωθιέρεια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου και χορογράφο την Αρτέμιδα Ιγνατίου. Το σύμβολο του Ολυμπισμού, αμέσως μετά, θα διανύσει συνολικά επί ελληνικού εδάφους 2.129χλμ πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

Η τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή «PyeongChang 2018» θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας:

24/10/17Αρχαία Ολυμπία (τελετή αφής), Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ήλιδα, Καλάβρυτα, Πάτρα.
25/10/17 Πάτρα, γέφυρα Ρίου, Αντίρριο, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Άρτα, Ιωάννινα.
26/10/17 Ιωάννινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά .
27/10/17 Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Τούμπα, Θεσσαλονίκη.
28/10/17 Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σιδηρόκαστρο, Σέρρες, Δράμα, Νάουσα.
29/10/17 Νάουσα, Βέροια, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Λάρισα, Δελφοί.
30/10/17 Δελφοί, Αράχοβα, Λιβαδειά, Ελευσίνα, Ακρόπολη.
31/10/17 Ακρόπολη(αναχώρηση), Αθήνα, Παναθηναϊκό Στάδιο (παράδοση φλόγας)
Πρώτος λαμπαδηδρόμος έχει οριστεί ο 24χρονος χιονοδρόμος Απόστολος Αγγέλης, αθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου και έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου, έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση στα χειμερινά σπορ στην Ελλάδα.
Δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ένας διάσημος Νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής. Ο Παρκ Τζι-σουνγκ, που υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής με καριέρα κυρίως στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Αϊντχόφεν με τις οποίες κατέκτησε αρκετούς τίτλους. Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000 και δύο χρόνια αργότερα, στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, κατέλαβε την 4η θέση. Συνολικά υπήρξε 100 φορές διεθνής και σκόρερ 13 γκολ με τα χρώματα της Ν. Κορέας.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad