Ο «ιδεολογικός πόλεμος» με τη ΝΔ «βολεύει» το Μαξίμου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο «ιδεολογικός πόλεμος» με τη ΝΔ «βολεύει» το Μαξίμου



Κερδισμένο επιχειρεί να αναδειχθεί το Μέγαρο Μαξίμου από τον νέο "ιδεολογικό πόλεμο" που είναι σε εξέλιξη με τη ΝΔ, αν και οι γραμμές της συγκυβέρνησης έχουν έως ένα βαθμό μπερδευτεί όσον αφορά τις εκρήξεις πράξεων ανομίας του τελευταίου διαστήματος. Μπορεί μέλη των ΑΝΕΛ, όπως ο Δημήτρης  Καμμένος, να τοποθετούνται δημόσια για "πολιτική ανοχή στα μέλη του Ρουβίκωνα", επίσημα όμως από το κυβερνητικό στρατόπεδο καταδικάζονται  τέτοιου είδους ενέργειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος χθες στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης έκανε λόγο για ένα "καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό". Η ανακοίνωση, όμως εστίαζε στη ΝΔ καταγγέλλοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να επαναφέρει στη δημόσια ζωή το δόγμα "τάξης και ασφάλειας" και χαρακτηρίζοντάς τον  ως "επίδοξο σερίφη".

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν δικαιολογημένη όλη αυτή την "τεχνητή ένταση" από τη ΝΔ εκτιμώντας για άλλη μια φορά πως στην αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο, το οποίο στην Ηρώδου Αττικού θα επιχειρούν να αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο πως και η χθεσινή ανακοίνωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατέληξε στο πεδίο της οικονομίας, στους ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και στη διαφαινόμενη ολοκλήρωση του προγράμματος αντιπαραβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το έλλειμμα επιχειρημάτων από την πλευρά της οδού Πειραιώς.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη, το πρόβλημα της ΝΔ είναι πως δεν έχει διαμορφώσει μέχρι αυτή την ώρα καμία εναλλακτική για την οικονομία ή ακόμα και ένα διαφορετικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Οι περισσότεροι κυβερνητικοί, μάλιστα, βλέπουν με "θετικό μάτι" όλες αυτές τις επιθέσεις θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο "αποκαλύπτεται η γύμνια και η ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Παρ' όλα αυτά πιο "στριμωγμένοι" εμφανίζονται οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους καλούνται να υπερασπιστούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τον οποίο έχει στοχοποιήσει προσωπικά η ΝΔ από τότε που έγινε η πρώτη εισβολή στον χώρο της Βουλής. Πιθανότατα μια ξεκάθαρη ανακοίνωση από την πλευρά του κ.Τόσκα,  για την περίπτωση του αστυνομικού τμήματος της Πεύκης, να βοηθούσε περισσότερο τους βουλευτές του κόμματος σε αυτή την συγκυρία.

Η Κατερίνα Παπακώστα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που διαμορφώνεται στρατηγικά από το Μαξίμου στο "στόχαστρο" πολλών στελεχών της κυβέρνησης μπήκε χθες και η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από τη ΝΔ. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε μέσω  twiter  πως ο "αποκεφαλισμός της" μετατρέπει τον Άδωνι Γεωργιάδη σε "Σαλώμη της ΝΔ" και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όμηρό του, ενώ ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε πως "η γραμμή Άδωνις και Άγιος ο Θεός μετατρέπει τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ γρηγορότερα από ότι προβλέπαμε".

Η ταύτιση του προέδρου της ΝΔ με τον αντιπρόεδρο του κόμματος είναι μια συνηθισμένη τακτική των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, καθώς πιστεύουν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης απομακρύνει συνεχώς με τις ενέργειές του τη ΝΔ από τον χώρο του κέντρου. Κορυφαία στελέχη εκτιμούν πως μέσω της χάραξης των διαχωριστικών γραμμών με την δεξιά παράταξη θα μπουν στον δημόσιο διάλογο τα διλήμματα της επόμενης περιόδου σε σχέση και με την "πολύφερνη νύφη", που είναι η  νέα κεντροαριστερά.  Υποστηρίζουν πως η "ηγεμονία" του κ. Γεωργιάδη αυτή τη στιγμή στην γαλάζια παράταξη φαίνεται να βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάνει πιο ξεκάθαρες και διακριτές τις αποστάσεις που υπάρχουν με τη ΝΔ και "στριμώχνει"  τον χώρο του κέντρου όσον αφορά το ιδεολογικό στίγμα που θα κληθεί να δώσει μετά την ανάδειξη του νέου αρχηγού. 

Η πίεση από την Ηρώδου Αττικού προς τη δεξιά παράταξη θα συνεχιστεί και με ένα νέο μπαράζ νομοθετημάτων που είναι στη κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης του νομικού πλαισίου, με ζητούμενο βεβαίως να μην προκαλείται παράλληλη σύγχυση και στον κυβερνητικό συνασπισμό. Μετά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, η καλλιέργεια της κάνναβης θα είναι η διάταξη που θα μονοπωλήσει το πολιτικό ενδιαφέρον και τα τηλεπαράθυρα των μέσων μαζικής ενημέρωσης το επόμενο διάστημα.

Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο πρωθυπουργός

Την ίδια ώρα τα δείγματα που παίρνει το κυβερνητικό στρατόπεδο και η Κουμουνδούρου από τη διεξαγωγή των περιφερειακών συνεδρίων είναι καλά και θεωρούν πως έχει ανοίξει ο καλύτερος δυνατός δίαυλος με την κοινωνία. Και σε αυτή την περίπτωση από το Μαξίμου παρατηρούν έναν προβληματισμό στο στρατόπεδο της ΝΔ, που βλέπουν  τα στελέχη τους  από την τοπική αυτοδιοίκηση να παρακολουθούν αμήχανα την καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής από την κυβέρνηση. Παράλληλα φαίνεται πως μπαίνουν και τα πρώτα θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο ενόψει των εκλογών του 2019 σε δήμους και περιφέρειες.

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται ήδη το επόμενο περιφερειακό συνέδριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια της  Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης παρουσία, για άλλη μια φορά, του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad