«Κόκκινη κάρτα» μετά την τρίτη διαφοροποίηση της βουλευτή - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

«Κόκκινη κάρτα» μετά την τρίτη διαφοροποίηση της βουλευτή



Ο Μητσοτάκης διέγραψε την Κατερίνα Παπακώστα από τη ΝΔ

Αιτία οι χθεσινές αναφορές της υπέρ του Πάνου Καμμένου - Με επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει την Κατερίνα Παπακώστα εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την βουλευτή Β' Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα.


Με επιστολή που έστειλε το πρωί της Πέμπτης προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνει ότι η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Αιτία της ρήξης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Παπακώστα ήταν οι χθεσινές δηλώσεις της βουλευτή υπέρ του Πάνου Καμμένου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τον Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυρία Παπακώστα ανέβηκε στο βήμα των ομιλητών και είπε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο». Μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου δε ο κ. Καμμένος να της ανταποδώσει τα καλά λόγια την προσκάλεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Τι λένε συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη


Από τη ΝΔ τονίζουν ότι η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα αποφασίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ανεξήγητη και αιφνιδιαστική χθεσινή αποστασιοποίησή της βουλευτή από την επίσημη γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, περίπου δύο ώρες πριν την δημόσια διαφοροποίηση της κυρίας Παπακώστα από το βήμα της Βουλής είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου η βουλευτής της Β Αθηνών είχε επιλέξει τη σιωπή, χωρίς να ενημερώσει τα όργανα του κόμματος για τις προθέσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπακώστα είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του κόμματός της όταν είχε πει ότι η ΝΔ έπρεπε να ψηφίσει την τροπολογία για την διανομή του μερίσματος.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν ότι η χθεσινή ήταν η τρίτη διαφοροποίηση της Κατερίνας Παπακώστα από την επίσημη γραμμή του κόμματος και σημειώνουν ότι η βουλευτής είχε δεχθεί προειδοποίηση ότι νέα διαφοροποίησή της δεν θα γίνει ανεκτή.





ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad