Όσο πλησιάζει η μέρα της εκλογής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, τόσο θα αυξάνεται η προσπάθεια αποδόμησης των βασικών αντιπάλων. Και μπορεί η ένταση στην προεκλογική αντιπαράθεση να διατηρείται μέχρι στιγμής σε χαμηλά επίπεδα, όσο πλησιάζουμε όμως στις ημέρες των δυο debate, οι αψιμαχίες μεταξύ των υποψηφίων θα ενταθούν.
Δυο είναι πάντως οι βασικές εστίες διαμάχης στον πρώτο γύρο. Η μια αφορά τη σύγκρουση Θεοδωράκη – Καμίνη. Η δεύτερη περιστρέφεται γύρω από το Νίκο Ανδρουλάκη και τη Φώφη Γεννηματά. Η πρώτη αφορά το αμιγώς κεντρώο, πιο φιλελεύθερο ακροατήριο. Η δεύτερη εστιάζει κατά κύριο λόγο, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
 
Μικρές ενδείξεις αυτής της κόντρας έχουν ήδη διαφανεί: Ο επικεφαλής του Ποταμιού, έχει πολλάκις ασκήσει κριτική στο δήμαρχο Αθηναίων, για την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί από το αξίωμά του, σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός του νέου φορέα. Χθες επανήλθε στην κριτική του, τονίζοντας ότι ο κ. Καμίνης, δεν στήριξε το ζήτημα της ηλεκτρονικής, εξ’αποστάσεως ψηφοφορίας. «Ούτε ο κ. Καμίνης έδωσε σαφή θετική απάντηση και προτίμησε να πει ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος» είπε (Αθήνα 9,84) ο επικεφαλής του Ποταμιού, τοποθετώντας τον δίπλα στη Φώφη Γεννηματά, που εκδήλωσε σοβαρές διαφωνίες για τη διαδικασία. 
 
Στελέχη της καμπάνιας του κ. Θεοδωράκη, εξηγούσαν στο reader.gr ότι οι μέχρι στιγμής μετρήσεις δείχνουν τους δυο πολιτικούς στα ίδια περίπου δημοσκοπικά επίπεδα και θεωρούν ότι βάσει των σημερινών δεδομένων, οι δυο τους θα δώσουν τη μάχη για την είσοδο στο δεύτερο γύρο. Η εξίσωση γίνεται βέβαια ακόμη πιο δύσκολη, όταν κανείς αντιληφθεί πως ο ένας υποψήφιος, θα χρειαστεί την στήριξη και τις ψήφους του άλλου, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν στο δεύτερο γύρο, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!
 
Αντίστοιχο ζευγάρι είναι αυτό του Νίκου Ανδρουλάκη και της Φώφης Γεννηματά. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί ένα μηχανισμό ανά την επικράτεια, καθότι υπήρξε γραμματέας του κόμματος για πολλά χρόνια, ενώ είχε κατέβει επιτυχώς στις εκλογές της ευρωβουλής. Παρόλα αυτά, η δύναμή του εδράζεται στο σκληρό πυρήνα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, όπου οι μέχρι στιγμής μετρήσεις, δείχνουν τη Φώφη Γεννηματά να προηγείται. Προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να αποδείξει ότι ο ίδιος εκφράζει το νέο στο χώρο της Κεντροαριστεράς. “Προσπάθειά μου είναι να έρθει ένα άλλο πολιτικό προσωπικό στο προσκήνιο που δεν θα πρεσβεύει τις παλιές αντιλήψεις που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Θα έχει επάρκεια γνώσης, θα έχει νέο ηθικό κεφάλαιο κι αυτό που λέει, θα το εννοεί”, είπε χθες σε ομιλία του στο Βόλο. Πρόθεσή του, είναι να πείσει κυρίως τα νεαρότερα σε ηλικία ακροατήρια της παράταξης και να ζητήσει την υποστήριξή τους στη μάχη της ηγεσίας. Εκεί προφανώς, θα κριθεί και η του επιτυχία ή η αποτυχία της υποψηφιότητάς του.